Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Με τους προσκείμενους στον Κώστα Σημίτη υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επιδιώκουν να δώσουν την εικόνα της αταλάντευτης εμμονής της κυβέρνησης στην εφαρμοζόμενη πολιτική, απαιτώντας ψήφο παραμονής στην εξουσία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου 11 κυβερνητικοί βουλευτές που χαρακτηρίζονται "εσωκομματική αντιπολίτευση" έβαλαν τις υπογραφές σε κείμενο με βάση το οποίο διαχώριζαν τη θέση τους από "τους εκβιασμούς και τα διλήμματα" που έθεσε ο πρωθυπουργός με την απαίτηση ψήφου εμπιστοσύνης, όπως εκφράστηκε στην ομιλία του στην έναρξη της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Ορέστης Κολοζώφ τόνισε ότι η αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης χωρίς στοιχεία αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιχείρηση επιβεβαίωσης (σε όσους βέβαια έχουν αυτή την ανησυχία) ότι θα συνεχιστεί η πολιτική εναρμόνισης με τις επιταγές της ΟΝΕ. Πρόσθεσε δε ότι σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που καταδείχνει, μέσω της σαφούς μείωσης του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, την αποδοκιμασία από ευρύτερα τμήματα του ελληνικού λαού της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι τοποθετήσεις τόσο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και του επίτιμου προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποσαφήνισαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να αποτελεί τον... ελεγκτή της σταθερής πορείας προς την ΟΝΕ. Αμφότεροι έσπευσαν να υπερτονίσουν ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δεν αποτέλεσε αμφισβήτηση των διαδικασιών που οδηγούν σε αυτό τον στόχο.

Αργά χτες το βράδυ, και λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αναμενόταν να πάρει το λόγο η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και να κλείσει η συζήτηση με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ