Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία σήμερα στα ΕΛΤΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι 11.000 εργαζόμενοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δήθεν οργάνωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Στην ουσία, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποδιοργανώνει το δημόσιο χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, νομιμοποιεί και στηρίζει τις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες και μάλιστα σε βάρος του Οργανισμού, αφού τους παραχωρεί το δίκτυό του και χτυπά το εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα των ταχυδρομικών.

Με ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Συνεργασία" καλεί όλους τους ταχυδρομικούς στο μονόδρομο του αγώνα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και με κύριο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που μαζί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο και το Συμβόλαιο Διαχείρισης οδηγούν ταχέως τα ΕΛΤΑ στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ταυτόχρονα, η παράταξη καταγγέλλει την υποκριτική τακτική της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, που με κάποιες διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα, στην ουσία αποδέχεται το νομοσχέδιο, αποπροσανατολίζει τους ταχυδρομικούς και βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική. Η "Δημοκρατική Συνεργασία" προτείνει τη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, οι οποίες θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους και με ξεκάθαρη κατεύθυνση ενάντια στο νομοσχέδιο και στην ιδιωτικοποίηση που κομίζει θα αποτρέψουν το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ