Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΔΑΣΕ
Αγωνιστικές μάσκες

Την αγωνιστική του μάσκα ξαναφόρεσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ, Γ. Πίττας,ανακοινώνοντας υποκριτικά χτες ότι η Συνομοσπονδία στην οποία προεδρεύει, τάσσεται υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, χτες, ο Γ. Πίττας προέβλεψε... θερμό χειμώνα, απαριθμώντας τα προβλήματα των αγροτών, χωρίς ωστόσο να θίξει τις πραγματικές αιτίες που τα δημιουργούν. Από που φάνηκε όμως, είναι, ότι η συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες και οι όποιες γενικόλογες κορόνες ξεστόμισε, περί αγώνων που θα στηρίξει η ΣΥΔΑΣΕ, έχουν σκοπό τη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού. Ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ έδειξε για άλλη μια φορά ότι πασχίζει να βγει από την απομόνωση, αφού, με την αντιαγροτική πρακτική που ακολουθεί επί της ουσίας, ήταν και είναι ξεκομμένος από τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών και τα πραγματικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, όταν ρωτήθηκε για το διά ταύτα, έκανε γενικώς και αορίστως λόγο για αγώνες και πέταξε το μπαλάκι στις ομοσπονδίες, οι οποίες, όπως είπε, θα αποφασίσουν από μόνες τους για τη μορφή και το περιεχόμενο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ την ίδια περίπου τακτική ακολούθησε και στο πρόσφατο παρελθόν, λίγο πριν οι αγρότες κατέβουν στα μπλόκα, ενώ ακόμα τις προηγούμενες χρονιές έφτασε σε σημείο να συκοφαντεί τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών και την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, λειτουργώντας σαν φερέφωνο της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΝΔ. Το φετινό αγωνιστικό προσωπείο του Γ. Πίττα δεν πείθει κανέναν και η όλη πρακτική του δεν αποκλείεται στη συνέχεια να λειτουργήσει ως "Δούρειος ίππος" στην κατεύθυνση της υπονόμευσης των αγώνων των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ