Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
με το χάλι της παιδείας

Γιατί βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα οι νέοι και οι νέες:

  • Το Λύκειο γίνεται απάνθρωπο. Η παραπαιδεία εντείνεται. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πεταχτούν χιλιάδες μαθητές έξω από το Λύκειο, ώστε το ποσοστό των παιδιών του ελληνικού λαού, που θα αποκτά απολυτήριο Λυκείου (σήμερα είναι πάνω από 70%), να "συγκλίνει" με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (42%).
  • Τα ΤΕΕ,με τη στροφή στη μαθητεία, στα θρησκευτικά, στις πανελλαδικές εξετάσεις, στους δύο κύκλους σπουδών και στην κατάργηση της δυνατότητας εισαγωγής στα ΤΕΙ, είναι σχολεία για τα παιδιά ενός "κατώτερου Θεού"
  • Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, υποβαθμίζονται οι προπτυχιακές σπουδές και τα πτυχία. Αποσυνδέονται τα πτυχία από το επάγγελμα και με την εισβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα ιδρύματα, μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ), καταργείται η δημόσια και δωρεάν παιδεία
  • Η πολιτική της λιτότητας και στην εκπαίδευση οδηγεί στις συγχωνεύσεις τάξεων, στη μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, στην υποταγή των ΑΕΙ - ΤΕΙ στο μεγάλο κεφάλαιο - ιδιώτη χορηγό, στη μη κάλυψη των αναγκών σε στέγαση και σίτιση κ.ά.

ΣΕΛ.  22   -   23

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ