Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σε ρόλο απεργοσπάστη η πλειοψηφία!

Ανέστειλε κινητοποίηση σε εφτά επιχειρήσεις, ενόψει επίσκεψης του υπουργού Γεωργίας! Στηλιτεύει η ΕΣΑΚ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Σανίδα σωτηρίας", για να αποφύγει και την ελάχιστη κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει, αποτέλεσε για την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας η... διαβεβαίωση του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη ότι εντός 12 ημερών θα επισκεφτεί τη Χαλκίδα, προκειμένου να... δει από κοντά τα οξύτατα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν 2.500 εργαζόμενοι εφτά επιχειρήσεων και οργανισμών. Ετσι, η συγκεκριμένη πλειοψηφία, που ήθελε πάση θυσία να μην υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας αύριο στις επιχειρήσεις "ΜΙΜΙΚΟΥ", Κελαϊδίτη, ΣΥΝΚΟ, ΔΑΡΙΓΚ, Οργανισμός Αγροτικών Συνεταιρισμών, ΛΑΡΚΟ,καθώς και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας,εκμεταλλευόμενη τη δήλωση του υπουργού Γεωργία και ασκώντας πιέσεις στα σωματεία των παραπάνω επιχειρήσεων, "κατάφερε" κατά τη διάρκεια της προχτεσινής σύσκεψης να αναστείλει την κινητοποίηση!Με αυτή την απαράδεκτη τακτική της, στάθηκε, για άλλη μια φορά, εμπόδιο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δε δίστασαν ακόμα και να εξαπολύσουν επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ΕΣΑΚ!

Η ΠΑΣΚΕ και η παράταξη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, με τη στάση τους απέδειξαν ότι, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένες να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων από την αντεργατική αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά, το αντίθετο,θα συνεχίζουν να βάζουν "πλάτη" για να μην υπάρξουν αντιστάσεις.

Το ξεπούλημα αυτό, στηλίτευσαν και κατήγγειλαν στους εργαζόμενους οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ Κ. Πάλλης και Α. Τσακός,οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συντονίσουν την πάλη τους και να δημιουργήσουν μέτωπο αντίστασης που, στην πορεία, θα "σαρώσει" την πολιτική της "σύγκλισης" και θα "ξεβράσει" όλους τους συναινούντες και υποταγμένους συνδικαλιστές.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Κ. Πάλλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, σημείωσε: "Εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σ' αυτή την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων σ' αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν να πληρωθούν δύο και τρεις μήνες, ενώ δεν είναι εξασφαλισμένη η συνέχιση της εργασίας τους". Επίσης, τόνισε ότι "ο υπουργός Γεωργίας δε θα έρθει εδώ με τη δική του πολιτική, αλλά με αντεργατική κυβερνητική πολιτική της ΟΝΕ που επιβεβαίωσε προχτές τη συνέχισή της ο πρωθυπουργός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ