Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο μισό οι συντάξεις των τελωνειακών!

Τριήμερη προειδοποιητική απεργία ανακοίνωσε η κλαδική ομοσπονδία κατά του νομοσχεδίου, που μειώνει στο μισό τις επικουρικές συντάξεις των τελωνειακών

Σε τριήμερη προειδοποιητική απεργία, στις 18, 19 και 20 Νοέμβρη, προχωρούν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.Οι τελωνειακοί αντιδρούν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και στη μείωση των επικουρικών συντάξεών τους που προωθείται μέσω της ενοποίησης των Ταμείων Αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων, στην οποία εντάσσεται και το δικό τους Ταμείο, το ΤΑΥΤΥ.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αν το αίτημά τους για διατήρηση της αυτοτέλειας του ΤΑΥΤΥ δε γίνει αποδεκτό.

Συγκεκριμένα, οι επικουρικές συντάξεις που χορηγεί σήμερα το ΤΑΥΤΥ είναι στο 40% της κύριας σύνταξης. Σε διάταξη του νομοσχεδίου αναφορικά με την ενοποίηση των Ταμείων Αρωγής δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται ότι οι επικουρικές συντάξεις που θα χορηγεί το νέο ενοποιημένο Ταμείο θα είναι μέχρι το 20% της κύριας σύνταξης! Ουσιαστικά, δηλαδή, κόβονται στο μισό οι επικουρικές συντάξεις των τελωνειακών. Οπως επισημαίνουν, το ΤΑΥΤΥ είναι βιώσιμο Ταμείο, όπως επιβεβαιώνει και αναλογιστική μελέτη που συντάχθηκε τον Ιούνη του '98, ενώ τα αποθεματικά του ανέρχονται στο ποσό των 27 δισ. δραχμών.

Ο Κ. Σιάτουνης,αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΤΑΥΤΥ, επισημαίνει: "Τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας ζητήματα δεν μπορούσαν να μη δεχτούν τη βάρβαρη κυβερνητική επίθεση, μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Κύριος στόχος του "μίνι" ασφαλιστικού δεν είναι η ισχυροποίηση των Ταμείων, αλλά η ενοποίηση των αποθεματικών τους και η αξιοποίησή τους για τον "εθνικό στόχο" της "σύγκλισης". Επίσης η ισοπέδωση των παροχών, με τη μείωση της επικουρικής μας σύνταξη στο 20% της κύριας. Η αγωνιστική υπεράσπιση της επικουρικής μας ασφάλισης είναι πρωτεύουσας σημασίας για μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ