Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
"Δεν πάει άλλο"!

Τη βάρβαρη επίθεση, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος κάθε εργατικού δικαιώματος και κατάκτησης, καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους οι Τοπικές Επιτροπές Λάρισας και Βόλου της ΕΣΑΚ.Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που, στην πράξη, γίνονται συνένοχες σ' αυτή την επίθεση και επισημαίνουν ότι αυτή η κατάσταση "δεν πάει άλλο". Ειδικότερα η ΤΕ Λάρισας της ΕΣΑΚ,αναφερόμενη στο τελευταίο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο,τονίζει: "Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων, το τζογάρισμά τους στο Χρηματιστήριο, η μείωση της σύνταξης "λόγω θανάτου", είναι μόνο η αρχή. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ και της ΟΝΕ, που υλοποιεί η κυβέρνηση και στηρίζουν δυστυχώς και ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, όπως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που ελέγχονται από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΑΠ. Οι παραπάνω με την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" νομιμοποίησαν αυτή τη βαρβαρότητα".

Και η Παράταξη καταλήγει: "Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που εργολαβικά έχουν αναλάβει την υπονόμευση των αγώνων, και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να ανατρέψουν συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και των πολυεθνικών".

Η ΤΕ Βόλου της ΕΣΑΚ

Η Τοπική Επιτροπή Βόλου της ΕΣΑΚ,στην ανακοίνωσή της, παρατηρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "συνεχίζει αταλάντευτα την αντεργατική και αντικοινωνικήπολιτική της εν ονόματι της ΟΝΕ, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) και του ΕΚ Βόλου". "Η πλειοψηφία όμως του ΕΚΒ - συνεχίζει - και ειδικότερα το προεδρείο (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ) δε σταματούν εδώ. Γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Ετσι, αφού συμφώνησαν με τη ΔΑΚΕ στη φιλοσοφία (πρόγραμμα σύγκλισης, ΟΝΕ κλπ.), αποφάσισαν το ΕΚΒ να μην προκηρύξει και να μη συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία για τον προϋπολογισμό. Και αυτό, με τις ψήφους των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, του ΣΥΝ και έναν της ΔΑΚΕ".

Συνεχίζοντας η Παράταξη καταγγέλλει το γεγονός ότι ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του ΕΚΒ ζήτησαν, με έγγραφό τους, τη διατήρηση του αμαρτωλού ,ταμείου των εργατοπατέρων" και μάλιστα χωρίς καν να συζητηθεί το θέμα στη διοίκηση της οργάνωσης, και καταλήγει:"Οι εργατοϋπάλληλοι πρέπει να αντιδράσουν. Να συγκρουστούν δυναμικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να οργανώσουν και να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα δικά τους χέρια. Να προχωρήσουν τα ΔΣ των σωματείων σε συντονισμό δράσης, σε κλιμάκωση με διάφορες μορφές. Να δώσουν απάντηση στις ηγεσίες και τις πλειοψηφίες εκείνες που ξεπουλούν τα συμφέροντά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ