Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Σουηδία ο Χαρίλαος Φλωράκης

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος, έφθασε χθες στη Στοκχόλμη, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Ελληνες μετανάστες και τα αριστερά κόμματα της Σουηδίας

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, έφτασε, χτες, στη Στοκχόλμη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος στην οποία συμμετέχει και οΜ. Κοψίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Χ. Φλωράκης ο οποίος είναι καλεσμένος από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, θα παραβρεθεί, αύριο Σάββατο, στην παρουσίαση του βιβλίου "Στη δίνη του εμφύλιου πολέμου" που οργανώνεται στην ελληνική πολιτιστική στέγη από την Ομοσπονδία και τις εκδόσεις "Προσκήνιο - Αγγ. Σιδεράτος".

Την Κυριακή το βράδυ 15.11.98, ο Χ. Φλωράκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση που οργανώνει η ΚΟ Σουηδίας του ΚΚΕ, στα πλαίσια των 80 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, με θέμα: "Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα".

Ενώ, κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας του Κόμματος στη Σουηδία, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης θα συναντηθεί και με αντιπροσωπείες σουηδικών κομμάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, χτες το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ελληνικού, ο Χ. Φλωράκης δήλωσε για τους σκοπούς της επίσκεψης στη Σουηδία:

"Η ύπαρξη του Κόμματος δεν έχει άλλο σκοπό παρά την υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης και δεν πρέπει να σας διαφεύγει ότι οι μετανάστες είναι κομμάτι της Εργατικής Τάξης και, ίσως μάλιστα, θά 'λεγα, το πιο πονεμένο κομμάτι της Εργατικής Τάξης. Και το Κομμουνιστικό Κόμμα ενδιαφέρεται σοβαρά για τα προβλήματα των μεταναστών. Ετσι λοιπόν, στα πλαίσια του γιορτασμού των 80 χρόνων, θα 'ρθουμε σε επαφή με τους μετανάστες. Θα τους ενημερώσουμε για την κατάσταση στη χώρα μας. Θα παρακαλέσουμε να μας πουν τα δικά τους τα προβλήματα και θα τους διαβεβαιώσουμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, όπως πάντα, θα υπερασπίσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Με την ευκαιρία θά 'θελα να σας πω ότι στη Στοκχόλμη θα συναντήσουμε αντιπροσωπείες από τα αριστερά κόμματα. Επίσης η αντιπροσωπεία μας θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ με την ευκαιρία των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Ακόμα, πληροφορηθήκαμε ότι το εκδοτικό "Προσκήνιο" θα κάνει την παρουσίαση της τελευταίας του έκδοσης, του βιβλίου "Στη δίνη του εμφυλίου πολέμου". Θα παραστούμε. Είναι μια ευκαιρία για μας, να παραστούμε και σ' αυτήν την εκδήλωση".

Σε ερώτηση αναφορικά με τον προϋπολογισμό που χθες κατατέθηκε στη Βουλή, ο Χ. Φλωράκης έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις: "Ο προϋπολογισμός αυτός τα λέει όλα. Πρώτα - πρώτα καμιά ενίσχυση δε δίνεται στους εργαζόμενους. Αντίθετα οι εργαζόμενοι, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν καινούριοι φόροι- και στον προϋπολογισμό δε φαίνεται καινούρια φορολογία - τελικά, θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή δράση κατά της ΟΝΕ (1998-11-14 00:00:00.0)
Ο Χ. Φλωράκης στη Σουηδία (1998-11-11 00:00:00.0)
Ζήτημα γοήτρου (1996-11-20 00:00:00.0)
Εξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων (1995-04-23 00:00:00.0)
Η λιτότητα φέρνει αναταραχή (1995-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ