Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Νοκ άουτ το Ηράκλειο

Οι Κρητικοί ηττήθηκαν 88 - 66 στην Κωνσταντινούπολη

"Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα". Το Ηράκλειο πανηγύρισε πέρσι όσο κανείς την πρόκρισή του στο Κύπελλο Κόρατς. Πίστεψε ότι καταξιώνεται με τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μία αγωνιστική πριν το τέλος της Α φάσης, ο Β. Αλεξανδρής παρακαλάει να αποκλειστεί η ομάδα του. Δυο καρπούζια στο ίδιο χέρι αποδείχτηκαν πολλά για την ομάδα του Ηρακλείου, που ρίχνει πλέον το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ήττα από την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη ήταν αναμενόμενη, έστω κι αν το τελικό 66 - 88 είναι αρκετά βαρύ. Τώρα κινδυνεύει με αποκλεισμό, καθώς η πρόκριση θα κριθεί στο παιγνίδι Μπεομπάνκα - Νταρουσάφακα, με τους Κρητικούς να θέλουν νίκη των Τούρκων. "Ισως είναι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα για να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα", υπογράμμισε ο Β. Αλεξανδρής. Από το Ηράκλειο ξεχώρισε μόνο ο Μυριούνης με 22 πόντους.

Απόλλωνας - Μακάμπι Ρα Ανανά 74 - 52

Ο Απόλλωνας κατάφερε, όχι μόνο να νικήσει τη Μακάμπι με 74 - 52, αλλά και να καλύψει τη διαφορά των 17 πόντων, με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιγνίδι. Η ομάδα του Ισραήλ προηγήθηκε 31 - 17 στο 15, αλλά ο Απόλλωνας με δύο πλέι μέικερ στην επανάληψη πήρε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής με την Τσίλουκ στη Βοσνία, ο Απόλλωνας είναι πρώτος στον έβδομο όμιλο.

Πανιώνιος - Κεραυνός 81 - 74

Ο Κεραυνός αυτή τη φορά δε χτύπησε στη Ν. Σμύρνη. Πάντως οι Κύπριοι πάλεψαν το παιγνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δύο λεπτά. Ο Πανιώνιος με κορυφαίο τον Σιμς πήρε τη νίκη με 81 - 74 και θα πρέπει να διατηρήσει τη διαφορά των 19 πόντων την επόμενη αγωνιστική στη Γιουγκοσλαβία με τη Σελέζνικ για να τερματίσει επικεφαλής στον τέταρτο όμιλο.

Τούζλα - Παπάγου 67 - 51

"Ενός κακού μύρια έπονται". Ο Παπάγου με τα χίλια δυο προβλήματα δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος στη Βοσνία. Χωρίς προπονητή και βασικούς παίκτες, ηττήθηκε με 67 - 51 κι ευτυχώς που κράτησε τη διαφορά των 27 πόντων με την οποία είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα. Για να προκριθεί στην επόμενη φάση χρειάζεται πλέον νίκη με οποιοδήποτε σκορ επί της πρωτοπόρου γερμανικής Μπον την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του.

  • Για το Κύπελλο Ρονκέτι: Μοντάνα - Ακαδημία 75 - 74 και Σοπρόν - Εσπερίδες 71 - 56.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ