Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Πρωταγωνιστές και πάλι

Τρία χρυσά κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ ο Σαμπάνης, αργυρό και ασημένιο ο Τζελίλης, χάλκινο ο Λεωνίδης. Σήμερα αγωνίζεται ο Π. Δήμας

Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια είναι η μέχρι στιγμής συγκομιδή των Ελλήνων πρωταθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών. "Χρυσός" θα επιστρέψει από τη Φινλανδία ο Λ. Σαμπάνης. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 62κ. σηκώνοντας 147,5κ. στο αρασέ, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ, 172κ. στο ζετέ και 320 στο σύνολο, βελτιώνοντας παράλληλα τις δικές του πανελλήνιες επιδόσεις. Οι Β. Λεωνίδης και Γ. Τζελίλης δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Ν. Σουλεϊμάνογλου στην κατηγορία των 69κ. Οι Βούλγαροι Ζελιάσκοφ και Μποέφσκι καθώς και ο Κινέζος Βαν θα είναι οι μεγάλοι τους αντίπαλοι τουλάχιστον μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο Λεωνίδης ξεκίνησε άσχημα στο αρασέ, απέτυχε να σηκώσει στην πρώτη προσπάθεια τα 147,5κ. κι έμεινε στην 6η θέση με 150κ. Στην ίδια κίνηση ο Τζελίλης εκπλήρωσε κατά τον καλύτερο τρόπο τις εντολές του Χρ. Ιακώβου σηκώνοντας 147,5, 152,5 και 155 κιλά, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό κατέκτησε ο Βούλγαρος Ζελιάσκοφ με 160κ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ, και το ασημένιο ο Κινέζος Βαν με 158κ. Στο ζετέ ο Λεωνίδης ξεκίνησε το ίδιο άσχημα. Απέτυχε να σηκώσει στην πρώτη προσπάθεια τα 185 κιλά, σήκωσε το ίδιο βάρος με τη δεύτερη, αλλά απέτυχε να δημιουργήσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 190,5κ. κι έμεινε στην τρίτη θέση με διαφορά σωματικού βάρους από τον τέταρτο Τζελίλη που σήκωσε επίσης 185 κιλά κι απέτυχε δύο φορές στα 190κ. Το χρυσό στο ζετέ κατέκτησε και πάλι ο Ζελιάσκοφ με 190κ. δημιουργώντας και πάλι νέο παγκόσμιο ρεκόρ και το αργυρό ο συμπατριώτης του Μποέφσκι με 185κ. και με καλύτερη διαφορά βάρους από τους δύο Ελληνες. Στο σύνολο ο Τζελίλης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 340κ. ενώ ο Λεωνίδης έμεινε στην 5η θέση με 335 κιλά. Ο Ζελιάσκοφ με 350 κιλά (παγκόσμιο ρεκόρ) κυριάρχησε και στο σύνολο, με τρίτο τον Κινέζο Βαν που σήκωσε 340 κιλά, αλλά ήταν βαρύτερος από τον Τζελίλη.

Σήμερα στις 20.00 (ΕΤ-1) από ελληνικής πλευράς αγωνίζεται ο Πύρρος Δήμας στην κατηγορία των 85κ. Ο Ελληνας αθλητής είναι το φαβορί για τα τρία χρυσά μετάλλια, με κυριότερο αντίπαλο τον Γερμανό Χούστερ. Νωρίτερα θα αγωνιστούν στην κατηγορία των 69κ. η Μ. Μάτση και στα 75κ. οι Φ. Κοχλιαρίδου και Θ. Ζαγκλιβέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ