Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ερευνες... για τα μάτια του κόσμου

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Μόνο στη νήσο Σουμάτρα η περιουσία του πρώην Προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε χτες ο Χασάν Μπασρί Ντουρίν, "υπουργός Γης" της κυβέρνησης Χαμπίμπι, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων διεκδικούν επίμονα την παραπομπή του πρώην ηγέτη στη δικαιοσύνη για παράνομο πλουτισμό.

Επιπλέον, οι ερευνητές του Ντουρίν διαπίστωσαν ότι ο πρώην Πρόεδρος Σουχάρτο διατηρεί περιουσιακά στοιχεία με τη μορφή μετοχών, γης, τραπεζών και βιομηχανιών, αλλά και τηλεοπτικού σταθμού στην επαρχία Τζάμπι (800 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τζακάρτα), αλλά και χιλιάδες εκτάρια γης στην ανατολική επαρχία Ιρία Τζάγια.

Κοινή πεποίθηση πολλών Ινδονήσιων είναι ότι κατά τη διάρκεια της 32χρονης παραμονής του στην εξουσία, ο Σουχάρτο και η οικογένειά του απέκτησαν αμύθητα πλούτη, χρησιμοποιώντας ως μέσο την κυβέρνηση που ο ίδιος διόριζε.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Τζακάρτα ερευνά την περιουσία του Σουχάρτο, που αρνείται τις κατηγορίες διαφθοράς ή διατήρησης τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μάλιστα, ο Ντουρίν, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια του διεφθαρμένου καθεστώτος Σουχάρτο, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην Προέδρου στη Σουμάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ