Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ "ΟΜΠΡΕΛΑ" Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΚΛΗΡΙΔΗ
"S-300" ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
των λαών Ελλάδας και Κύπρου

Ενώ τα αδιέξοδα του Κυπριακού συνεχώς βαθαίνουν, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ...αδυνατούν να επιμερίσουν το πολιτικό κόστος από τη μη εγκατάσταση των πυραύλων και στρέφουν τα βλέμματα στις ΗΠΑ, προσδοκώντας νέες πρωτοβουλίες

Κάτω από την "ομπρέλα" του "έντονου ενδιαφέροντος" των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε χτες, στο Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνοκυπριακή σύσκεψη, μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, του Ελληνα πρωθυπουργού και της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας των δύο χωρών, με βασικό αντικείμενο την υπόθεση των πυραύλων "S-300".

Κι ενώ η επίσημη - μετά τη σύσκεψη - ανακοίνωση δεν έριξε το παραμικρό φως, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στην ύπαρξη έντονων τριβών ανάμεσα στις δύο πλευρές, για τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους, που συνεπάγεται η ματαίωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο.

Πέρα και πίσω, πάντως, απ' όσα ανακοινώθηκαν, κρύβεται ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, στο οποίο παίζουν καθοριστικό ρόλο οι ΗΠΑ. Σ' αυτό πρέπει να συμπεριληφθούν οι αλλεπάλληλες τις τελευταίες μέρες συναντήσεις κυβερνητικών αρμοδίων στην Αθήνα, με τον Αμερικανό πρεσβευτή, η επίσκεψη του Ελληνα υφυπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον και το προετοιμαζόμενο ήδη ταξίδι του Ρ. Χόλμπρουκ στην περιοχή.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ