Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι διαδηλώσεις είναι δικαίωμα

Την ανάγκη συστράτευσης όλων στο πλευρό κάθε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική, ζητά με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Κινήσεων για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Με αφορμή τις δίκες των Ν. Γιαννόπουλου, Γ. Αλμπάνη που θα γίνει στις 30 του Νοέμβρη και των Γ. Γιαννακάκη και Α. Πατουλιώτη στις 1 του Δεκέμβρη, το Δίκτυο επισημαίνει ότι "αυτό που έχει κυρίως σημασία σε αυτές τις υποθέσεις, δεν είναι τόσο η αθώωση των κατηγορουμένων (πράγμα καθόλου αμελητέο) όσο η κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση των πρακτικών του κινήματος". Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν πιαστεί από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών έξω από τα εξεταστικά κέντρα των Πατησίων και της Πεύκης το περασμένο καλοκαίρι.

"Είμαστε βέβαιοι ότι οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις είναι το ελάχιστο που δικαιούνται να κάνουν εργαζόμενοι και νεολαία για να ανακόψουν την επελαύνουσα εκσυγχρονιστική γλίτσα που απειλεί να πνίξει κατακτήσεις, δικαιώματα, ελευθερίες", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ