Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ"
Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα

Στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) θα κάνουν μεθαύριο, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο "Δρομοκαϊτειο", που διαμαρτύρονται για την αύξηση του αριθμού των νοσοκομειακών κλινών και την έλλειψη προσωπικού.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σημειώνεται ότι η ανάπτυξη εξωνοσοκομειακών και ενδονοσοκομειακών δομών στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, δε συνοδεύεται με αντίστοιχη μείωση των κρεβατιών του Ιδρύματος. Τα κρεβάτια στο Νοσοκομείο από 777 έγιναν 821. "Η Επιτροπή που λειτούργησε με πρόταση του Σωματείου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου δεν πήραν καμία απόφαση προς την κατεύθυνση που θέλουμε", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει τη μεγάλη έλλειψη που υπάρχει σε προσωπικό, το οποίο, ωστόσο, επιβαρύνεται με περισσότερες δραστηριότητες. "Συνεχίζονται οι μονοβάρδιες σε μεγάλα τμήματα - προσθέτει - με αποτέλεσμα αφ' ενός να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και εφ' εταίρου να μην υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης των ασθενών".

Το Σωματείο Εργαζομένων επιρρίπτει ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο, που στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής του υπουργείου Υγείας αρνείται να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό, κάνοντας τα Ψυχιατρεία περισσότερο άσυλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ