Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανταποδοτικότητα με διαφάνεια...

Να ελεγχθεί η δυνατότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιβάλλει φόρους, ζητά, με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας (ΟΕΖΕ), με αφορμή τις υπερβολικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, που απείλησαν να επιβάλουν πολλοί αιρετοί του Λεκανοπεδίου στην πλειοψηφία τους, αν η κυβέρνηση δεν τους δώσει ένα μέρος των οφειλομένων για το 1998.

Ομως, κάτι τέτοιο - προφανώς δε γνωρίζει η διοίκηση της ΟΕΖΕ - αντιτίθεται στο δρόμο που έχει χαράξει η κυβέρνηση για το θεσμό. Δηλαδή, την επιβολή πρόσθετης φορολογίας και την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών ως τρόπο λειτουργίας των δήμων. Αλλωστε, και η ίδια η διοίκηση της ΟΕΖΕ δεν αντιδρά στη λογική της ανταποδοτικότητας, αρκεί, λέει, να γίνεται με διαφάνεια...

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΕΖΕ, με άλλη επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, Δ. Αβραμόπουλο, διαμαρτύρεται για την επιβολή παράλογων δημοτικών τελών προς τους επαγγελματοβιοτέχνες, από τη διοίκηση του δήμου. Κάτι που - όπως σημειώνει - υποδαυλίζει τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου για πτώση του πληθωρισμού! Στο... στόχο αυτό, πάντως, έχουν δίπλα τους τόσο τον Δ. Αβραμόπουλο όσο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ