Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός αναβρασμός στα χωριά της Θεσσαλονίκης

Στα δικαστήρια σέρνονται σήμερα 35 αγρότες από χωριά της Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη 1995.

Οι 35 αγρότες από το Πρόχωμα,τα Κουφάλια και τη Νέα Ζωή έχουν τη στήριξη της ΕΓΣΘ "Ομοσπονδία", η οποία καλύπτει τα δικαστικά έξοδα και ο πρόεδρός της θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, αναμένεται να βρεθούν δεκάδες ακόμη αγρότες της περιοχής, προκειμένου να απαιτήσουν την οριστική λήξη των "αγροτοδικείων". Εξάλλου οι αγρότες της Δυτικής Υπαίθρου, ήδη, βρίσκονται με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ και προειδοποιούν την κυβέρνηση πως, αν δε δώσει λύσεις στα προβλήματά τους, θα τους βρει και πάλι μπροστά της. Τις προηγούμενες μέρες, έγινε σύσκεψη, με αντικείμενο την προετοιμασία των νέων κινητοποιήσεων, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσουν τις μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουν.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική διώξεων που ακολουθεί η κυβέρνηση: "Κανένας δεν πρέπει να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Εργάτες, μαθητές, μικρομεσαίοι αγρότες, τα κεφάλια μέσα. Ο χορός των "αγροτοδικείων" καλά κρατεί. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ένα απέραντο "αγροτοδικείο". Η κυβέρνηση μεθοδευμένα συντηρεί αυτό το κλίμα εκφοβισμού, γιατί αντιλαμβάνεται ότι το ποτάμι της διεκδίκησης αργά, σταθερά, διογκώνεται. Μάταιος κόπος. Οι αγώνες θα ενταθούν, γιατί κανένας δεν έχει διάθεση να υποστεί τις συνέπειες, που επέρχονται από τις καταστροφικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της "Ατζέντας 2000", που ήδη έχουν αποφασιστεί στα κέντρα των Βρυξελλών. Οι Θεσσαλονικείς πολιτικοί, που τόσο μεγάλη ευαισθησία επέδειξαν για την αδικία σε βάρος του ΠΑΟΚ, καλούνται να δείξουν την ίδια ευαισθησία στην αδικία που γίνεται σε βάρος των διωκόμενων αγροτών, σε βάρος της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής. Η καταστροφική πολιτική για τη γεωργία, που εκπορεύεται από την ΕΕ και υιοθετείται από τα κόμματα του ευρωπαϊκού μονόδρομου, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ