Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ ΟΤΑ
Καταγγέλλει την κατάργηση υπηρεσίας στο Δ. Αθηναίων

Την ανάκληση Προεδρικού Διατάγματος του 1997 που προβλέπει τη δημιουργία υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων, ζητά, με ανακοίνωσή της, προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Εσωτερικών, τον υφυπουργό Οικονομικών και την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Κι αυτό γιατί η εν λόγω υπηρεσία καταργεί ουσιαστικά την ανάλογη Διεύθυνση Εκδοσης Ενταλμάτων του Δήμου Αθηναίων, "κάτι που αποτελεί παρέμβαση στην αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" - τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Και διευκρινίζει πως ο οποιοσδήποτε αναγκαίος προληπτικός έλεγχος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για παραπέρα παρεμβάσεις στο θεσμό.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να ικανοποιήσει αίτημα των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων για καταβολή της εκλογικής τους αποζημίωσης, έθεσε σαν προϋπόθεση την καταβολή ανάλογης αποζημίωσης και στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, ανεξάρτητα αν απασχολήθηκαν ή όχι στις εκλογικές διαδικασίες. "Είναι και αυτός ένας πρωτότυπος και ίσως πρωτόγνωρος τρόπος νομιμότητας των δαπανών των δήμων που τον εφευρίσκει η εντεταλμένη για τον έλεγχο νομιμότητας υπηρεσία!", τονίζει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία. Και σημειώνει: "Η άκρατη αυτή συντεχνιακή αντίληψη, απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας, επιβάλλει έναν επιπλέον λόγο για την άμεση υλοποίηση του αιτήματός μας να ανακληθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα".

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την ΚΕΔΚΕ να παρέμβει ώστε να διασφαλίσει τις λειτουργίες των δήμων, καθώς "το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο" υποκαθιστά θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης μέσα από την παρέμβαση της κρατικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ