Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αγώνας επιβίωσης κόντρα στην κοροϊδία

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στην Καρδίτσα, συνέχεια αύριο στα Τρίκαλα και μεθαύριο στη Λάρισα

Δυναμική συνέχεια στον αγώνα τους ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, που αύριο Δευτέρα στα Τρίκαλα και μεθαύριο Τρίτη στη Λάρισα πραγματοποιούν παναγροτικά συλλαλητήρια, εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Και, όπως έγινε την περασμένη Τετάρτη στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Καρδίτσας, οι ξωμάχοι του θεσσαλικού κάμπου θα κατεβάσουν τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, για να προσδώσουν πιο δυναμικό χαρακτήρα στον αγώνα τους. Θα δώσουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα αντίστασης της αγροτιάς στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και στις μεθοδεύσεις κοροϊδίας των αγωνιζομένων αγροτών.

Η επιτυχία αυτών των συλλαλητηρίων θα δώσει το έναυσμα για τον πανθεσσαλικό ξεσηκωμό της αγροτιάς. Δύναμη στον αγώνα των αγροτών δίνει ο αγώνας των εργαζομένων και των μαθητών, που αυτό το διάστημα έχει πάρει ευρείες διαστάσεις σε όλη τη χώρα. Στα δύο συλλαλητήρια σε Τρίκαλα και Λάρισα αναμένεται να παραβρεθούν, για να εκφράσουν την ενεργό συμπαράστασή τους προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, εργαζόμενοι, μαθητές και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων των δύο νομών.

Η πάλη της αγροτιάς θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο,όπως έχει αποφασίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Κι από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιο σκοπό. Αλλωστε, δείγμα γραφής έσπευσε να δώσει ο υπουργός Γεωργίας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Λάρισα. Αρνήθηκε έστω και να συναντηθεί με την ΠΑΣΕ, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι από την Τετάρτη ακόμη η ΠΑΣΕ είχε ζητήσει από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να κανονίσει για τη σχετική συνάντηση. Αντί αυτού, ο υπουργός κάλεσε την ΠΑΣΕ να συμμετάσχει στη σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα μαζί με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας... Ο υπουργός επιδιώκει μαζί με τον κομματικό και κυβερνητικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ να στήσει σήμερα μια σύσκεψη - φιέστα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό να δημιουργήσει κλίμα αποπροσανοτολισμού και δήθεν διαλόγου. Ομοια με αυτήν που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, όπου οι λιγοστοί αγρότες που συμμετείχαν αποχώρησαν αγανακτισμένοι, καθώς ήταν αναγκασμένοι να ακούν επί ώρες τόσο τον υπουργό, όσο και τους κυβερνητικούς βουλευτές όλων των νομών της Περιφέρειας Στερεάς, τον Λιόλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ και εκπροσώπων διάφορων άλλων φορέων. Γιατί σε τέτοιες "συσκέψεις" δε συζητούνται τα πραγματικά προβλήματα και οι αιτίες που τα προκαλούν και το μόνο που γίνεται είναι να δίνονται ανέξοδες υποσχέσεις.

Κι αν ο υπουργός Γεωργίας πάει στη Θεσσαλία σε μια περίοδο που εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις, για να επιχειρήσει να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο με ανέξοδες υποσχέσεις και ταξίματα ή να εκβιάσει και ν' απειλήσει την αγωνιζόμενη αγροτιά με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, τότε σίγουρα θ' αντιληφθεί πως οι Θεσσαλοί ούτε ξεγελιούνται, ούτε τρομοκρατούνται, στον αγώνα για την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες διεκδικούν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων που αφορούν στην αύξηση των τιμών στα προϊόντα, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην εξασφάλιση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στο σταμάτημα των διώξεων και στη νομοθετική ρύθμιση των δικών σε βάρος πάνω από 10.000 αγωνιστών της αγροτιάς. Εχουν δε συνειδητοποιήσει ότι για να λυθούν τα προβλήματά τους δεν αρκούν κάποιες δραχμούλες παραπάνω στις τιμές των προϊόντων, αλλά απαιτείται η αλλαγή όλων των κανονισμών της ΕΕ, που πλήττουν κύρια όλες τις καλλιέργειες, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αναθεώρηση της ΚΑΠ και από τις "νέες πολιτικές" στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000".Γι' αυτό και ο αγώνας τους αποσκοπεί στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία κηρύσσει "ανεπιθύμητους" στην Ελλάδα της ΟΝΕ εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ