Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενισχύθηκε η ΕΣΚ στην ΟΣΠΑ

Το τέλος της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και την ενίσχυση της δύναμης της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), σήμανε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που έληξε χτες με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Στις εκλογές ψήφισαν 110 σύνεδροι, σε σύνολο 112 και οι παρατάξεις έλαβαν:

  • ΠΑΣΚΕ 49 ψήφους και εννιά έδρες (είχε 13).
  • ΔΑΚΕ 31 ψήφους και έξι έδρες, όσες είχε.
  • ΕΣΚ 10 ψήφους και δύο έδρες (είχε μια).
  • ΠΑΣΚ Εργατών 10 ψήφους και δύο έδρες.
  • "Διακλαδική Συνεργασία" εννιά ψήφους και δύο έδρες (είχε μια). Τη δεύτερη έδρα την κέρδισε από την ΠΑΣΚΕ με κλήρωση.

Για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, οι παρατάξεις έλαβαν: ΠΑΣΚΕ 57 ψήφους και εξέλεξε πέντε αντιπροσώπους, όσους είχε. ΔΑΚΕ 32 ψήφους και τρεις αντιπροσώπους (είχε τρεις). Η ΕΣΚ με 10 ψήφους δεν εξέλεξε τον αντιπρόσωπο που είχε, καθώς μειώθηκαν κατά μια οι έδρες της ΟΣΠΑ στη ΓΣΕΕ. Η "Διακλαδική Συνεργασία" πήρε 10 ψήφους.

Από την ΕΣΚ στο νέο ΔΣ της ΟΣΠΑ εκλέχτηκαν ο Γ. Φιλίππου και ο Σωκρ. Μαντζουράνης,ο οποίος επισημαίνει ότι η παράταξη θα παλέψει για να λυθούν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εθνικός αερομεταφορέας, με κύρια αιχμή τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού και εθνικού ρόλου της δημόσιας και ενιαίας "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Η ΕΣΚ - τονίζει - παράλληλα θα επιδιώξει πλατιές συσπειρώσεις, ώστε από τα κάτω να αντιπαλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί αυτή την πολιτική, που συρρικνώνει, απαξιώνει και ξεπουλά τον εθνικό αερομεταφορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ