Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Ανεξέλεγκτος ελέω Λαλιώτη;

Σε απόλυτα ανεξέλεγκτο άρχοντα, που λειτουργεί με μόνη νομιμοποίηση το γεγονός ότι έχει επιλεγεί ως εκλεκτός ορισμένων κυβερνητικών κύκλων για το ρόλο του "γκαουλάιτερ" της κυβερνητικής πολιτικής στην περιοχή, εξελίσσεται ο δήμαρχος Νίκαιας, Β. Τράπαλης. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει για το γεγονός ότι προκλητικά πλέον αρνείται κάθε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή των δημοτών, ή όταν στριμώχνεται από γεγονότα όπως οι κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας και επιλέγει τακτική στρουθοκαμήλου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπέρασε και τα εσκαμμένα, αρνούμενος να παρέχει πληροφόρηση ακόμα και για απλής "λογιστικής" φύσης θέματα, όπως αυτό της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΕΟΠΑΝ.

Το ερώτημα που έθεσε η "Δημοκρατική Ενότητα" ήταν απλό: Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης; Τι προτείνει η διοίκηση για το ξεπέρασμα της βεβαιωμένης κρίσης; Η δημοτική αρχή επέλεξε να μην καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση επί του θέματος και να αρκεστεί σε μια γενικόλογη προφορική ενημέρωση από τον δήμαρχο. Το πρόβλημα όμως είναι τεράστιο. Στην πιο απλή του έκφραση αφορά 186 εργαζόμενους που χρησιμοποιήθηκαν σαν προεκλογικός μηχανισμός του δημάρχου και σήμερα βολοδέρνουν σε διάφορες εργασίες, χωρίς να δίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η δυνατότητα να ελέγχει την κατάσταση, την ώρα που υπήρχε η πληροφορία πως μέχρι τη συνεδρίαση - τουλάχιστον - του Δημοτικού Συμβουλίου αυτοί οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να δώσει εικόνα και για τα έργα του δήμου. Ποια είναι, τι δαπάνες, πώς έγιναν οι αναθέσεις, τι ποσά χρωστά ο δήμος σε εργολάβους, τι συμφωνίες έχουν γίνει; Καμία απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρελκυστική τακτική ακολούθησε ο δήμαρχος και για το ζήτημα των εγκαταστάσεων της Αρσης Βαρών, τις οποίες επέβαλε η κυβέρνηση να γίνουν σε χώρο που βλάπτει τη Νίκαια. Η "Δημοκρατική Ενότητα" έχει προτείνει εναλλακτικό χώρο, αλλά έθεσε και ορισμένες προϋποθέσεις: Να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, να γίνει μελέτη για τις επιπτώσεις που θα έχει στο δήμο, να γίνει ανοιχτή δημοπρασία για το έργο. Αντί για ικανοποίηση αυτών των προϋποθέσεων η δημοτική αρχή οργάνωσε φιέστα, για να ανακοινώσει την ανάθεση μιας προγραμματικής σύμβασης. Και αντί να απολογηθεί ο δήμαρχος γι' αυτή τη μεθόδευση εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγέλλει τη μειοψηφία, γιατί ήταν απούσα από τη φιέστα!

Εκεί που ο δήμαρχος ξεπέρασε εαυτόν ήταν, όταν τέθηκε θέμα για την ενέργεια του προϊστάμενου εκπαίδευσης, που καθιστούσε υπεύθυνους τους γονείς για τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές. Ο δήμαρχος όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει την καθαρή φασιστική ενέργεια, αλλά ζήτησε και τα ρέστα από τη μειοψηφία που ζήτησε να συζητηθεί θέμα παιδείας "ευκαιριακά"! Ομολογουμένως ο εκλεκτός του κ. Λαλιώτη κάνει καλά τη δουλιά που του έχει ανατεθεί. Τι σχέση έχει αυτό με τις φιλολαϊκές - αγωνιστικές παραδόσεις της αυτοδιοίκησης σ' αυτόν τον ιστορικό δήμο, είναι μια άλλη ιστορία, πάνω στην οποία οι Κοκκινιώτες, έστω και μετεκλογικά, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανέδειξε σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων(2023-04-12 00:00:00.0)
Κοροϊδία και νομιμοποίηση παρανομιών(2003-07-10 00:00:00.0)
Αλλοίωσαν πρακτικά και ανέθεσαν έργο 300 εκατομμυρίων!(2001-06-29 00:00:00.0)
Ο πρώτος καθόλα ιδιωτικός δήμος(1998-12-24 00:00:00.0)
Υπόσχεση για μαχητική παρουσία(1998-04-14 00:00:00.0)
Τα "λιλιά" λείπανε(1997-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ