Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ανοδος της ΔΑΣ

Διπλοψηφίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην εκλογή αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ!

Ανοδο σημείωσε η ΔΑΣ στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου,που πραγματοποιήθηκαν προχτές την Κυριακή, στα πλαίσια του 22ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Διπλοψηφίες που επιβλήθηκαν με τραμπούκικες μεθοδεύσεις από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, σημειώθηκαν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ!

Συγκεκριμένα για τη διοίκηση της ΠΟΕΜ ψήφισαν 213 αντιπρόσωποι, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 236. Ελαβαν: ΔΑΣ 62 ψήφους (πριν 59) και 8 έδρες (πριν 6). ΠΑΣΚΕ 90 ψήφους (πριν 110) και 11 έδρες (προηγούμενα 12). ΔΑΚΕ 44 ψήφους (πριν 53) και 5 έδρες (πριν 6). Εργατική Ενότητα 11 ψήφους και 1 έδρα, όπως και προηγούμενα. ΕΡΓΑΣ 6 ψήφους και καμιά έδρα.

Το πρωί της Κυριακής, με το που ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες για εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, μια ομάδα 20 στελεχών της ΠΑΣΚΕ μπήκε μπροστά, και ετσιθελικά επέβαλε να ψηφίσουν έξι σύνεδροι (γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ) από τα σωματεία "Χάλυβα" Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Μετάλλου Μαγνησίας, τα οποία έχουν ήδη ψηφίσει εκπροσώπους στη ΓΣΕΕ μέσω των Εργατικών Κέντρων.

Ετσι τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: ΔΑΣ 23 ψήφους και 2 αντιπροσώπους, όπως και πριν. ΠΑΣΚΕ 43 ψήφους και 4 αντιπροσώπους (πριν 5). ΔΑΚΕ 22 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (πριν 3) και Εργατική Ενότητα 4 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο.

Ο Γ. Σταυρόπουλος, στέλεχος της ΔΑΣ, μας δήλωσε: "Με το "έτσι θέλω" μια ομάδα ατόμων της ΠΑΣΚΕ που φωνασκούσαν και έβριζαν χυδαία, επέβαλε να διπλοψηφίσουν 6 σύνεδροι. Η δικαστική αντιπρόσωπος έχει μεγάλη ευθύνη, γιατί αρνήθηκε να ρίξει έστω και μια ματιά στα παραστατικά έγγραφα του συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης και του ΕΚ Βόλου, απ' όπου προέκυπτε η βασιμότητα των ενστάσεων της ΔΑΣ για διπλοψηφίες. Η ένσταση που καταθέσαμε ούτε τυπικά δεν εξετάστηκε, παρά μετά το τέλος των αρχαιρεσιών. Η στόχευσή τους ήταν να περιορίσουν την ανοδική πορεία της ΔΑΣ και να κόψουν έναν αντιπρόσωπο από τους 3 που θα εκλέγαμε για τη ΓΣΕΕ. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά σε μια μεγάλη Ομοσπονδία, όπου το ταξικό ρεύμα έχει ισχυρή παρουσία, όπου ήταν σύνεδροι 5 μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Αυτό δε θα μείνει αναπάντητο. Δεν πάει άλλο με τις νοθείες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ