Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Επιβάλλεται αντίσταση και ενωμένη πάλη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη νέα επίθεση των ΗΠΑ και της Αγγλίας κατά του Ιράκ, τονίζει:

"Η νέα γκανγκστερική επίθεση ΗΠΑ - Αγγλίας κατά του Ιράκ επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι ο ιμπεριαλισμός είναι ο ένας και μοναδικός εχθρός των εργαζομένων όλων των χωρών.

Σήμερα εγκαταλείπονται και τα τυπικά προσχήματα. Παραμερίζεται προκλητικά και αυτό το αποδυναμωμένο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να διευκολυνθεί περισσότερο η ανεμπόδιστη δράση των δολοφόνων των λαών. Πρόκειται για νέα ποιοτικού χαρακτήρα εξέλιξη. Οι λαοί καθίστανται όμηροι των συμφερόντων των πολυεθνικών, ιδιαίτερα μετά από αυτή τη νέα μεθόδευση, που έχει ήδη αποφασίσει να βάλει σε ενέργεια και ο πολεμοκάπηλος επιθετικός συνασπισμός του ΝΑΤΟ.

Η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της αυτοδιαφημιζόμενης ως "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης της Αγγλίας, να επιτεθούν κατά του Ιράκ, έχει σαφέστατους στόχους και κίνητρα. Πίσω από τους ισχυρισμούς για τη μη συμμόρφωση του Ιράκ με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, βρίσκεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών κρατών για τον έλεγχο και την τιμή του πετρελαίου. Βρίσκεται η προσπάθεια επίδειξης πυγμής κατά λαών και μικρών χωρών που σηκώνουν κεφάλι. Βρίσκεται η επιδίωξη των πολεμικών βιομηχανιών να πλασάρουν νέα οπλικά συστήματα, όπως έγινε με τους πυραύλους ΠΑΤΡΙΟΤ, που αγόρασε και η Ελλάδα. Με λίγα λόγια, ενισχύεται η τάση για αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού με τον πόλεμο.

Η αγγλοαμερικανική επιδρομή, που στοίχισε και τη ζωή αθώων Ιρακινών, έχει συνυπεύθυνες και τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, που σιωπούν μπροστά στο έγκλημα. Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε από την πρώτη στιγμή να ορθώσει ανάστημα και να αντιδράσει ανοιχτά και καθαρά μπροστά στην επίθεση. Δεν το έκανε, όπως άλλωστε δεν το κάνει όταν πρόκειται και για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Μπροστά στην πρόκληση, δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να σιωπά. Σήμερα χτυπήθηκε το Ιράκ. Χτες η Βοσνία. Αύριο ο θάνατος θα χτυπήσει τις πόρτες όλων.

Επιβάλλεται αντίσταση και ενωμένη πάλη κατά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, κατά της πολιτικής, που συμμετέχει και εξυπηρετεί τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Επιβάλλεται αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ που υποφέρει από το εμπάργκο των ΗΠΑ και τα "παιγνίδια" του Σαντάμ Χουσεϊν. Αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς και κοινή δράση κατά του ιμπεριαλισμού. Ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει για να μην υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στα εγκληματικά σχέδια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ