Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Πολιτικά κίνητρα πίσω από την απεργία πείνας;

ΤΙΡΑΝΑ. -

Δεύτερη απεργία πείνας άρχισαν χτες δεκάδες Αλβανοί φοιτητές από τα πανεπιστήμια των Τιράνων και της πόλης Σκόδρα, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να βάλουν τέλος στην κινητοποίησή τους.

Οι περίπου 40 φοιτητές, που πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και μία τουλάχιστον βδομάδα, εμποδίστηκαν να συνεχίσουν την πράξη διαμαρτυρίας τους από τους αστυνομικούς. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση, οι φοιτητές ξανάρχισαν την αποχή τους από κάθε τροφή, διεκδικώντας άμεση βελτίωση της κατάστασης των φοιτητικών εστιών.

Η κυβέρνηση είχε πρόσφατα υποσχεθεί πως θα διαθέσει το ποσό των 70.000 δολαρίων γι' αυτό το σκοπό, όμως, οι φοιτητές δε φαίνεται να πείθονται. Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Πληροφοριών, ένας από τους ανθρώπους - "κλειδιά" πίσω απ' αυτή την απεργία πείνας είναι ο 20χρονος γιος του αρχηγού του "Δημοκρατικού Κόμματος" Σαλί Μπερίσα. Κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου, δεν ήταν τυχαία η συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους απεργούς πείνας, που διοργάνωσε το "Δημοκρατικό Κόμμα". Μάλιστα, σ' αυτή τη συγκέντρωση, ήταν παρών και ο Σαλί Μπερίσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ