Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Δεκάδες τραυματίες σε αντικυβερνητική διαδήλωση

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Με βία απάντησαν για μία ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας στο αίτημα χιλιάδων διαδηλωτών φοιτητών για πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Από τις επεισοδιακές συμπλοκές που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Τζακάρτα, τουλάχιστον 116 τραυματίστηκαν και αδιευκρίνιστος αριθμός άλλων συνελήφθη.

Νοσοκομειακές πηγές στην Τζακάρτα είπαν σε δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία δέχτηκαν τους δεκάδες τραυματισμένους φοιτητές. "Πολλοί ήταν δαρμένοι άσχημα ή ήταν λιπόθυμοι από τα δακρυγόνα και τα χημικά των δυνάμεων ασφαλείας. Αλλοι είχαν σοβαρά τραύματα από πλαστικές σφαίρες...", είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ναυτικού νοσοκομείου της Τζακάρτας, Δρ Σουτέντζο. Οι απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας ανέρχονταν, σύμφωνα με τον ίδιο γιατρό, σε 14 τραυματίες εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η χτεσινή διαδήλωση στην Τζακάρτα θεωρείται το χειρότερο κρούσμα βίας από τις 14 Νοέμβρη, οπότε τουλάχιστον 14 φοιτητές σκοτώθηκαν, όταν οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον τους για να αποτρέψουν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η κυβερνητική και στρατιωτική βία (που είναι στην Ινδονησία "κατεστημένη" κατάσταση των τελευταίων 30 χρόνων) δε φαίνεται να αποθαρρύνει διόλου τους φοιτητές. Εκπρόσωπος των νεαρών διαδηλωτών είπε πως οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και σήμερα.

Ωρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Χαμπίμπι, ισχυρίστηκε πως η χώρα του θα διασπαστεί εάν κλιμακωθούν περαιτέρω οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. "Εάν τεθούν εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις, θα οδηγηθούμε στο σπαραγμό του έθνους μας", υποστήριξε ο Χαμπίμπι σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την ανάλγητη βία και την απροθυμία του να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ