Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Στους αγώνες τα συμφέροντα των εμπόρων

Ανακοίνωση - καταγγελία της παράταξης για την επιστολή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας προς τον πρωθυπουργό, με την οποία - και με πρόσχημα τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους "γνωστούς - άγνωστους" - ουσιαστικά ζητά τη δίωξη των αγωνιζόμενων μαθητών

Απόψεις σαν αυτές που εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΕΣΑ) Αλ. Δρακάτος,στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, με την οποία διαμαρτύρεται για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καταστήματα κατά τη μαθητική πορεία της προηγούμενης βδομάδας και ζητά τη δίωξη των μαθητών, προχωρώντας σε ανοιχτή επίθεση κατά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, δεν εκφράζουν το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑ. Τα παραπάνω τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων" στον ΕΣΑ, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του Συλλόγου για απαράδεκτη και απολυταρχική στάση, καθώς πριν στείλει μια τέτοια επιστολή δε ζήτησε την άποψη του ΔΣ.

Οπως υπογραμμίζει η "Αγωνιστική Συνεργασία" και η παράταξη καταδικάζει γεγονότα σαν αυτά που συνέβησαν στην πορεία, καλεί όμως τον Αλ. Δρακάτο να αναρωτηθεί γιατί δε συλλαμβάνονται οι δέκα - είκοσι "γνωστοί - άγνωστοι" και από πού κινούνται και τι ρόλο παίζουν. "Ο εμπορικός κόσμος", σημειώνει, "είναι δέκτης όλων των αδυσώπητων μέτρων της κυβέρνησης κατά των ΕΒΕ, που επιδιώκουν τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων. Κατά τον ίδιο τρόπο οι κυβερνώντες χτυπούν με τους νόμους τους την παιδεία και θέλουν να φιμώσουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών", συμπληρώνοντας ότι "εμείς σαν έμποροι έχουμε κοινωνική ευαισθησία και θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στους νέους και όχι να διαμαρτυρόμαστε όπως ο κ. Δρακάτος για τις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις. Θα έπρεπε να συστήσουμε στην κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα της νεολαίας γιατί έχουν κοινωνικό περιεχόμενο".

Τέλος, η "Αγωνιστική Συνεργασία" τονίζει ότι είναι καιρός να αντιληφθεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας ότι κάτι νέο γεννιέται με τα νιάτα που είναι αλάνθαστα στους αγώνες τους, πάντα στην πρωτοπορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις άλλων κομμάτων (2020-11-18 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις απελευθέρωσης του ωραρίου... (2008-10-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τα σχέδια για κεφαλικό φόρο (2008-08-07 00:00:00.0)
Διαμαρτύρονται για το «παράνομο εμπόριο» (2003-06-27 00:00:00.0)
Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είναι πασαρέλα (2000-03-22 00:00:00.0)
Οι έμποροι Αθήνας μπροστά στις εκλογές (1996-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ