Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ
η πορεία διχοτόμησης της Κύπρου

Το αναμενόμενο "φιάσκο" των πυραύλων "S-300" αποδείχνει την εγκληματική και ολέθρια πολιτική εμπλοκής του Κυπριακού στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επιδιώξεις

Οριστικοποιήθηκε χτες βράδυ, μετά από τρίωρη περίπου αδιέξοδη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και απόφαση, την οποία πήρε ο Κύπριος πρόεδρος, η αναμενόμενη μη εγκατάσταση των πυραύλων "S-300" στην Κύπρο. Απόφαση την οποία έσπευσε αμέσως να στηρίξει πλήρως ο Κ. Σημίτης. Κι ενώ οι ανακοινώσεις της κυπριακής και, ιδιαίτερα, της ελληνικής ηγεσίας αναφέρονται στο θέμα σαν να μην ήταν οι ίδιες, που είχαν πάρει την απόφαση της παραγγελίας των πυραύλων, όλα δείχνουν πως το Κυπριακό μπαίνει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες. Από κοντά, ακολουθούν και οι πύραυλοι "S-300", αφού η Κρήτη επισημοποιήθηκε πλέον, ως ένας πιθανός τόπος εγκατάστασής τους.

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

"Η εξέλιξη με τους πυραύλους "S-300" αναδείχνει τα εξής ζητήματα:

Πρώτο,ότι το ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα, δηλαδή η πορεία διχοτόμησης της Κύπρου, που προωθεί ο ιμπεριαλισμός, αποκρύπτεται πλήρως.

Δεύτερο,ότι και οι διαδικασίες ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που επίσης αποτελούν μοχλό διχοτόμησης, παρουσιάζονται ως σωτήριες για το Κυπριακό.

Τρίτο,ότι σε μια μικρή χώρα δεν επιτρέπεται να προμηθευτεί αμυντικά όπλα, εφ' όσον σ' αυτό αντιδρούν οι ιμπεριαλιστές, ενώ θεωρείται υποχρεωμένη η Ελλάδα να προμηθεύεται εκείνα τα οπλικά συστήματα, που οι ιμπεριαλιστές επιβάλλουν στα πλαίσια των επιθετικών σχεδιασμών τους.

Τέταρτο,ότι χρεοκόπησε πλήρως η πολιτική "του ενιαίου αμυντικού δόγματος" την οποία η ελληνική κυβέρνηση προώθησε ως πανάκεια για την αμυντική προστασία της Κύπρου και την οποία το ΚΚΕ είχε απορρίψει από την πρώτη στιγμή ως πολιτική υποκριτική, τυχοδιωκτική και πρακτικά ανεφάρμοστη, που εκτός των άλλων οδηγούσε σε αλυσίδα εκβιασμών σε βάρος της κυπριακής υπόθεσης".


ΣΕΛ.  5  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ