Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν τις επιδιώξεις των κατασκευαστών

Τις επιδιώξεις των κατασκευαστών να γυρίσουν τους οικοδόμους πίσω στις μαύρες μέρες της μεγάλης κλοπής των ενσήμων τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι οι κατασκευαστές δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση με την πρόσφατη τροπολογία που μειώνει τον συντελεστή υπολογισμού των ενσήμων από 1,5 ένσημα ανά τετραγωνικό μέτρο, σε 1,35 και πιέζουν για να καταργηθεί κάθε εμπόδιο που περιορίζει την κλεψιά της ασφάλισης των οικοδόμων. Σημειώνει ότι αυτές τις επιδιώξεις αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του κ. Φακαλή, προέδρου της Ομοσπονδίας κατασκευαστών, που "ζητά την ουσιαστική κατάργηση του αντικειμενικού συντελεστή, αφού επιμένει στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση του συντελεστή και να μην πληρώνουν οι κατασκευαστές ένσημα για τη διαμόρφωση των ακάλυπτων και αίθριων χώρων".

Υπογραμμίζει πως τα συνεχή χτυπήματα του αντικειμενικού συντελεστή από την κυβέρνηση, αλλά και η γενικότερη αντεργατική πολιτική της, η ασυδοσία και το ανεξέλεγκτο που κυριαρχεί στον τομέα της κατασκευής, όπως και η ατιμωρησία στις παραβάσεις των κατασκευαστών, τους εξοπλίζουν με περισσό θράσος.

"Ας το καταλάβουν καλά - υπογραμμίζεται - κυβέρνηση και κάθε λογής αεριτζήδες κατασκευαστές πως η εποχή της ασφαλιστικής εξαθλίωσης των οικοδόμων πέρασε ανεπιστρεπτί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ