Παρασκευή 1 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βυθίστηκε πλοίο με λαθρομετανάστες

Μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν περισυλλεγεί 23 ναυαγοί, από τους οποίους δύο νεκροί

Την ώρα που η Ευρώπη του Σένγκεν ετοιμαζόταν να γιορτάσει την τερατογένεση του ΕΥΡΩ, δεκάδες μετανάστες - "λαθραίοι" κατά το "δίκαιο" που τους δημιουργεί - βυθίζονταν χτες νωρίς το πρωί, μαζί με τη δουλεμπορική θαλαμηγό που τους μετέφερε από την Τουρκία, εφτά ναυτικά μίλια νότια της Νισύρου. Μέχρι τις 12 χτες το μεσημέρι είχαν περισυλλεγεί δύο νεκροί και οι έρευνες συνεχίζονταν.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας πληροφορήθηκε στις 5.20 χτες το πρωί μέσω του "Ράδιο Ελλάς", ότι 7 μίλια νότια της Νισύρου, άγνωστο σκάφος εξέπεμπε SOS. Πρόκειται για το ιστιοφόρο "Μάστανγκ" που μετέφερε τους λαθρομετανάστες, αγνώστου αριθμού και διαφόρων εθνικοτήτων.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν περισυλλεγεί 23 ναυαγοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί, ανάμεσά τους και δύο Ελληνες, οι Ι. Τσαγκαράκης και Κ. Λογοθέτης,προφανώς μέλη του πληρώματος. Οι ίδιοι είπαν πως αγνοείται και ένας τρίτος Ελληνας, κάποιος Γιάννης,αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων ειδοποίησε τα παραπλέοντα σκάφη, ενώ στάλθηκε και σκάφος του Λιμενικού, το ναυαγοσωστικό "Αγ. Νικόλαος", σκάφος του πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

Στις 6.15, το φορτηγό πλοίο με σημαία Αγ. Βικεντίου "Τζελίνι Μεντζ", εντόπισε τρεις ναυαγούς, τους οποίους και περισυνέλεξε. Ο ένας ήταν νεκρός. Στη συνέχεια, το τουριστικό σκάφος "Χρυσούλα", εντόπισε μικρό "φουσκωτό" με 15 ναυαγούς τους οποίους περισυνέλεξε σώους πλην ενός, ο οποίος πνίγηκε κατά την προσπάθεια διάσωσης.

Το ιστιοφόρο ξεκίνησε από το Λαύριο για τα τουρκικά παράλια για να "παραλάβει" το ανθρώπινο "φορτίο" του πόνου, της αναλώσιμης ελπίδας και της εξαγοράσιμης "ευαισθησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα", για τα οποία "σκίζουν τα ιμάτιά τους" οι σύγχρονοι "Μέτερνιχ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ