Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ψαράδες αντιστέκονται στο ευρω-πνίξιμο

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε πολλές περιοχές της χώρας οι ψαράδες μέσης αλιείας, αντιδρώντας στις καταστροφικές επιταγές του κοινοτικού κανονισμού 1626/94, που, μετά από διαδοχικές παρατάσεις, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από φέτος.

Χτες ψαράδες της Θεσσαλονίκης, του Εβρου, της Καβάλας και του Βόλου προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς λιμανιών με τις μηχανότρατές τους, ενώ προχτές οι ψαράδες της Πάτρας πραγματοποίησαν αποκλεισμό του λιμανιού, την ώρα του αγιασμού των υδάτων. Αναφερόμενος στο πρόβλημα αυτό χτες, ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας Ντ. Βρεττός έκανε με λίγα λόγια γνωστό ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτουν οι ψαράδες μέσης αλιείας. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα ζητηθεί από την ΕΕ να μην αυξηθεί το άνοιγμα στα δίχτυα στα 20 χιλιοστά και να μην ισχύσει ο περιορισμός των τριών μιλίων μόνο για την περιοχή της Θράκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με την επίτροπο Αλιείας της ΕΕ στις 18 ή στις 19 του Γενάρη 1999, προκειμένου να συζητήσει το θέμα αυτό. Ωστόσο, ο Ν. Βρεττός δεν έδειξε πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί κάτι θετικό για τους Ελληνες ψαράδες.

Να σημειωθεί ότι οι αλιείς απαιτούν να τους επιτραπεί να ψαρεύουν σε βάθος 50 μέτρων, χωρίς τον περιορισμό των τριών μιλίων από την ακτή, ενώ για το άνοιγμα στα δίκτυα ζητούν μα μην υπερβαίνει τα 16 χιλιοστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ