Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Δε θα γονατίσουν το μαθητικό κίνημα"

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, με αποκορύφωμα τις προχτεσινές συλλήψεις στο 40ό Λύκειο της Γκράβας και στο υπουργείο Παιδείας

"Ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα πιο μαζικός, ακόμα πιο αποφασιστικός, από αύριο κιόλας και στις 15 Γενάρη τα μαθητικά οργισμένα ποτάμια που θα κατακλύσουν όλη την Ελλάδα, θα κάνουν τους θλιβερούς σχεδιαστές της αστυνομικής επιχείρησης καταστολής να φαντάζουν ακόμη πιο τραγικοί". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την επιχείρηση της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, ενάντια στο αγωνιζόμενο μαθητικό κίνημα. Αφού η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας που επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας έπεσε στο κενό, αφού η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και δυσφήμησης των αγωνιζόμενων μαθητών αποδείχτηκε αναποτελεσματική, αφού δεν κατάφεραν να κάμψουν τους αγωνιζόμενους μαθητές ούτε με την κινητοποίηση των μηχανισμών του κυβερνητικού κόμματος και τους "αγανακτισμένους γονείς", άρχισαν την εφαρμογή του σχεδίου που ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος είχε αναγγείλει με συνέντευξη Τύπου σε απογευματινή εφημερίδα: Τη χρησιμοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών για το χτύπημα του μαθητικού κινήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη συνέντευξη του κ. Αρσένη, όλα σχεδόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) άρχισαν να προβάλλουν τις καταστροφές που προξενήθηκαν κατά τη διάρκεια των καταλήψεων σε σχολεία, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αυτές αφορούν σε σχολεία που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη ξεπερνούσαν τα 1.700.

Το κλίμα σε βάρος των μαθητών, που δημιούργησε η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ΜΜΕ, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο υπουργός Παιδείας, με νέα συνέντευξη Τύπου, που μίλησε και αυτός για καταστροφές και ναρκωτικά στα σχολεία, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς, να συκοφαντήσει τους μαθητές και να στρώσει το έδαφος στην αστυνομική επιχείρηση που σχεδίαζαν. Και όλα αυτά τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη και όχι μαθητές είναι αυτοί που παίζουν το ρόλο του προπαγανδιστή της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και του ναρκογυρολόγου.

Μέσα σε αυτό το μοτίβο εκδηλώνεται η επιχείρηση της κυβέρνησης για το χτύπημα του μαθητικού κινήματος και το σταμάτημα των αγώνων. Αμέσως μετά τις γιορτές και με το πρόσχημα των δήθεν καταστροφών, αστυνομικοί και ασφαλίτες μπουκάρουν στα σχολεία και συλλαμβάνουν μαθητές, σαν να πρόκειται για κοινούς εγκληματίες, φορώντας τους χειροπέδες. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η σημερινή επιδρομή αστυνομικών και ασφαλιτών στο 40ό Λύκειο της Αθήνας στην Γκράβα και η αναίτια σύλληψη τριών συνδικαλιστών μαθητών. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο Λύκειο φιλοξενεί τις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, τις Πανελλαδικές Συναντήσεις των Συντονιστικών Αγώνα.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να συλλάβουν, χωρίς κανένα λόγο, έξω από το υπουργείο Παιδείας συνδικαλιστή μαθητή, φορώντας του χειροπέδες, την ώρα που μαθητές διαμαρτύρονταν για τις συλλήψεις συμμαθητών τους στην Γκράβα.

Ο αυταρχικός - αντιδραστικός κατήφορος της κυβέρνησης, εκτός από τον πανικό που διακατέχει τα κυβερνητικά επιτελεία, φανερώνει και την "εκπαιδευτική" λογική που διακατέχει την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη με κάθε τρόπο δηλαδή υποταγή της κυβέρνησης στις καταστροφικές επιλογές τους.

Η κυβέρνηση, ο υπουργός Παιδείας και οι σύμβουλοί του είναι πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τον αυταρχισμό, τη βία και την τρομοκρατία θα γονατίσουν το μαθητικό κίνημα. Ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα πιο μαζικός, ακόμα πιο αποφασιστικός, από αύριο κιόλας και στις 15 Γενάρη τα μαθητικά οργισμένα ποτάμια που θα κατακλύσουν όλη την Ελλάδα, θα κάνουν τους θλιβερούς σχεδιαστές της αστυνομικής επιχείρησης καταστολής να φαντάζουν ακόμη πιο τραγικοί".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών (2011-09-29 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αγωνιστικά και συντονισμένα (1999-12-18 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δεν τους σταματά (1999-12-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με καταλήψεις και πορείες (1999-12-07 00:00:00.0)
Δε μασάνε... (1999-12-07 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αναβρασμός σε όλα τα σχολεία (1999-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ