Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζουν με καταλήψεις και πορείες

(Του ανταποκριτή μας).-

Με το ακλόνητο αγωνιστικό τους φρόνημα θα τσακίσουν το όργιο της κυβερνητικής τρομοκρατίας και οι μαθητές της Θεσσαλίας, συνεχίζοντας απτόητοι τις κινητοποιήσεις τους για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Χτες σε πολλά σχολεία των νομών της περιοχής που τελούν υπό κατάληψη εισέβαλαν εισαγγελείς με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απειλώντας με συλλήψεις τους αγωνιζόμενους μαθητές εάν δεν αποχωρήσουν από τα σχολεία τους. Η απάντηση ωστόσο που έλαβαν ήταν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. Αύριο θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια και πορείες σε όλους τους νομούς.

Στο Νομό Λάρισας υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 7ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας, το 1ο και το 2ο Λύκειο Φαρσάλων, το 1ο ΤΕΕ Λάρισας και το Γυμνάσιο Αμπελώνα, μετά από τις γενικές συνελεύσεις που έγιναν, στις οποίες με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων. Οι μαθητές, παρά τις απειλές των εισαγγελέων που πήγαν στα σχολεία κατόπιν της κυβερνητικής εντολής, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Παράλληλα, αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις πρόκειται να ληφθούν και σε άλλα σχολεία, όπου γίνονται γενικές συνελεύσεις. Αύριο οι μαθητές της Λάρισας, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης, θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στο παλαιό Κτηνιατρείο και θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα των μαθητών της Λάρισας επισημαίνει: «Εμείς δεν καθόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν πρόκειται να τους χαριστούμε, δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε τίποτα. Θα απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαζικούς φορείς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων μας δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Δε θα περάσουν οι νόμοι τους».

Το πρωτοφανές πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον των αγωνιζόμενων μαθητών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, στην οποία επισημαίνει. «Σε όλη τη Λάρισα εισαγγελείς, Αστυνομία, ασφαλίτες εισβάλλουν στις καταλήψεις, παίρνουν στοιχεία μαθητών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα σχολεία 1ο και 4ο Ενιαίο Λύκειο αστυνομικές δυνάμεις από "υπερβάλλοντα ζήλο" βάλανε από το πρωί τα περιπολικά μέσα στα προαύλια των σχολείων. Αυτά φέρνουν στο μυαλό εικόνες άλλων, μαύρων εποχών».

Στη Μαγνησία υπό κατάληψη τελούν όλα τα σχολεία του Βόλου, ενώ οι μαθητές έδωσαν γι' αύριο το πρωί αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη νομαρχία.

Στα Τρίκαλα κλειστά είναι τα 7 Ενιαία Λύκεια και το ΤΕΕ της πόλης, καθώς και το ΤΕΕ Φαρκαδώνας. Η επιστράτευση εισαγγελέων και αστυνομικών δυνάμεων και στο Νομό Τρικάλων δεν τρομοκράτησε τους μαθητές, οι οποίοι αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Εισαγγελείς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν χτες και σε σχολεία της Καρδίτσας, όπου τελούν υπό κατάληψη το 4ο και 5ο Ενιαίο Λύκειο και το ΤΕΕ. Μάλιστα στο 4ο Λύκειο ο εισαγγελέας απείλησε τους μαθητές ότι εάν δε σταματήσουν την κατάληψη μέσα σε 2 ώρες τότε θα συλληφθούν. Οι μαθητές, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους, έδωσαν άμεση αγωνιστική απάντηση πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας. Αύριο οι μαθητές της Καρδίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία τους θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ