Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιασαν από το πρωί «δουλιά»

Εισαγγελείς και αστυνομία «επισκέφτηκαν» από νωρίς χτες το πρωί σχολεία της Αθήνας, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν μαθητές

Αστυνομία και εισαγγελείς έπιασαν... δουλιά χθες το πρωί, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους μαθητές. Κρατώντας στα χέρια τους τη φασιστικής έμπνευσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, καλούσαν τους μαθητές να σταματήσουν τον αγώνα τους και να υποταχτούν στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Ομως οι μαθητές απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι «δε μασάνε» και μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους και την περήφανη αγωνιστική στάση τους, σπάνε στην πράξη την τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά κρούσματα τρομοκρατίας που σημειώθηκαν χθες το πρωί σε σχολεία της Αθήνας και συνοδεύτηκαν από τη δυναμικά αγωνιστική απάντηση των μαθητών. Στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Ζωγράφου, η εισαγγελέας Ευσταθία Καπαγιάννη παρενέβη για να λήξει η κατάληψη και το ίδιο συνέβη στο ΤΕΕ Ζωγράφου, όμως οι μαθητές έδωσαν την απάντησή τους με αποφασιστικότητα, συνεχίζοντας τις καταλήψεις. Στα 1ο, 4ο, 6ο, και 7ο Λύκεια τα οποία άνοιξαν μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα οι μαθητές με συντριπτικές πλειοψηφίες έκαναν αποχή από τα μαθήματα. Παράλληλα, οι μαθητές από όλα τα σχολεία του Ζωγράφου, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί συγκέντρωση στη Γαρδένια και μπλόκο στην Ούλοφ Πάλμε.

Στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Ιλίου, ο υποδιευθυντής Νίκος Λίτσας ομολόγησε ευθέως ότι έχει χρεωθεί με ρόλο χαφιέ και ζήτησε από τους μαθητές στη γενική συνέλευση να κάνουν ονομαστική ψηφοφορία, γιατί όπως ο ίδιος είπε « θα χρειαστεί να δώσει τα ονόματα ως στοιχεία στην αστυνομία»! Οι μαθητές καταδικάζοντας τον άκρατο αυταρχισμό του, πήραν με συντριπτική πλειοψηφία απόφαση υπέρ της κατάληψης.

Στο 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών που συστεγάζεται με το 36ο και βρίσκεται στο Νέο Κόσμο, μετά από παρέμβαση εισαγγελέα άνοιξαν οι πόρτες της κατάληψης και οι μαθητές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μπλόκο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά βρήκαν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις. Δηλώνοντας ότι δεν είναι εγκληματίες και δε χρειάζονται εισαγγελείς, οι μαθητές προσανατολίζονται να απαντήσουν σήμερα δυναμικά, πραγματοποιώντας αποχή ή ανακαταλαμβάνοντας το σχολείο.

Στο 3ο Λύκειο Γαλατσίου, στην «επίσκεψη» του εισαγγελέα οι μαθητές απάντησαν με συνθήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τον αυταρχισμό και «κράτησαν» αποφασιστικά την κατάληψή τους.

Στο 54ο Λύκειο στα Σεπόλια παρενέβη εισαγγελέας συνοδευόμενος από δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα οι μαθητές έκαναν γενική συνέλευση, όπου αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης με 169 ψήφους υπέρ και 61 κατά.

Στο 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου γονείς και μαθητές ενωμένοι έδιωξαν τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, περιφρουρώντας την κατάληψη και το δίκαιο αγώνα τους, ενώ στα άλλα δύο σχολεία του Χαϊδαρίου οι καταλήψεις συνεχίζονται παρά την τρομοκρατία και τις επισκέψεις εισαγγελέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ