Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Εισαγγελείς και Ασφάλεια στα σχολεία

Με Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες πολύμορφες κινητοποιήσεις τους απαντούν οι μαθητές της Μακεδονίας και της Θράκης στην κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησής που έχει στήσει η κυβέρνηση

Στην Πτολεμαΐδα εισαγγελέας και αστυνομία εισέβαλαν στο 1ο ΤΕΕ, συλλαμβάνοντας 2 μαθητές, στην Καβάλα οι μαθητές βρίσκονται υπό ασφαλίτικο κλοιό, ενώ στην Κομοτηνή εισαγγελέας απαγόρευσε την προγραμματισμένη κινητοποίηση των μαθητών για αύριο Τετάρτη.

Στην Πτολεμαΐδα εκατοντάδες μαθητές όλων των σχολείων της πόλης βγήκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την εισβολή της Εισαγγελίας και της ασφάλειας εντός των χώρων των υπό κατάληψη σχολείων, ενώ δε δίστασαν να συλλάβουν και 2 μαθητές του 1ου ΤΕΕ. Από κοινού η μαθητική κοινότητα του Δήμου πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στη Δημαρχεία όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ που εκδιώχθηκαν βίαια από το σχολείο τους από χτες πραγματοποιούν κατάληψη του απέναντι πεζοδρομίου στήνοντας πρόχειρα καταλύματα και ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν. Με κοινή απόφαση των 15μελών θα προχωρήσουν σήμερα σε μία κοινή κατάληψη σχολικού κτιρίου προκειμένου ενωμένα και συντονισμένα να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή αυτή απόπειρα τρομοκράτησης.

Το 2ο και 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής που τελούν υπό κατάληψη επισκέφτηκε ο εισαγγελέας κ.Ιωαννίδης δηλώνοντας στους μαθητές:«Σήμερα θα είμαστε ανεκτικοί, δε θα κάνουμε τίποτε, αλλά αν αύριο συνεχίσετε τις καταλήψεις θα υποστείτε τις κυρώσεις», ενώ δε δίστασε να απαγορεύσει την ήδη προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία που έχει προγραμματίσει το Συντονιστικό Μαθητών της Κομοτηνής.

Στην Καβάλα τον ασφυκτικό κλοιό που πλέκει η Ασφάλεια με τις ευλογίες της Εισαγγελίας γύρω από τη μαθητική κοινότητα, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι έχουν εντοπίσει τους εντεταλμένους να κινούνται ακόμη και εντός των χώρων των σχολείων, με την ανοχή των διευθυντών αλλά και των τοπικών αρχών.

Την ίδια αποστολή «ενημέρωσης» των μαθητών ανέλαβαν ως καλοί Σαμαρείτες και οι εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης που από χτες το πρωί περιοδεύουν στα υπό κατάληψη σχολεία, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων μαθητών, ενώ οι ασφαλίτες εγκαθίστανται με τις ευλογίες των διευθυντών εντός των σχολικών κτιρίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χτεσινή συνεχή παρουσία 2 ασφαλιτών στο γραφείο του διευθυντή του 1ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρ' όλες τις καταγγελίες των μαθητών παρέμειναν εντός του σχολείου, που τελεί υπό κατάληψη, μέχρι αργά χτες βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η απάντηση των μαθητών (2003-12-20 00:00:00.0)
Κατάληψη και απειλές για το σχολικό κανονισμό (2002-11-13 00:00:00.0)
Αστυνομικοί κατέλαβαν το σχολείο (2000-11-17 00:00:00.0)
Απ΄ άκρη σε άκρη συλλαλητήρια (1999-12-16 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της τρομοκρατίας αλλά και της αντίστασης (1999-12-10 00:00:00.0)
Οι μαθητές αντιστέκονται στην τρομοκρατία (1999-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ