Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιδημοκρατική παρεκτροπή, χωρίς αρχή, μέση και τέλος!

Τα στελέχη μας συναγωνίζονται ποιος θα υπερασπιστεί πρώτος την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λένε για τους συνυπεύθυνους «συντρόφους» τους στο ΠΑΣΟΚ οι κυβερνώντες, που, ωστόσο, αγωνιούν ότι αύριο ο «γύψος» θα σπάσει από τη μαζική συμμετοχή των μαθητών στο συλλαλητήριο

«Οι εισαγγελείς με την παρουσία τους διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μαθητών»! Η παραπάνω, εκτός τόπου και χρόνου, δήλωση έγινε χτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για να δικαιολογηθεί το Ιδιώνυμο που επιβλήθηκε στο χώρο της Παιδείας. Δεν ήταν, όμως, η μοναδική, καθώς στρατιά ολόκληρη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών παρέλασαν χτες από ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, για να προσθέσουν τη φωνή τους στον αντιδημοκρατικό και αντικομμουνιστικό κατήφορο.

«Καθοδηγούμενες καταλήψεις», χαρακτήρισε χτες τους μαθητικούς αγώνες ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας αυτοπροσώπως και δημοσίως την ευθύνη αυτού του αντιδημοκρατικού ντελίριου της κυβέρνησης. «Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος», δήλωσε ο Κ. Σημίτης με ύφος εισαγγελέα, για να προσθέσει, σε μια επίδειξη κυνισμού και υποκρισίας, ότι «βασικό στοιχείο της παιδείας είναι η συζήτηση με τους μαθητές, η πειθώ...»! Από την πλευρά του, ο Δ.Ρέππαςισχυρίστηκε ότι η αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης «ανταποκρίνεται στο αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών» (!) και υποστήριξε ότι το μέτρο του «γύψου» στα σχολεία συμβάλλει στη «λειτουργία» τους... Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δ. Ρέππας, λόγω προφανώς κεκτημένης ταχύτητας, πιάστηκε απρόσεκτος, αφού ουσιαστικά ομολόγησε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι αντισυνταγματική, καθώς παραδέχτηκε ότι κινητοποιήσεις και καταλήψεις υπήρχαν και πέρσι και πρόπερσι στα σχολεία. Αρα, καθόλου «απρόβλεπτη» και καθόλου «έκτακτη» δεν είναι η κατάσταση φέτος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, για να «νομιμοποιήσει» την απόφασή της.

Ο Δ.Ρέππας, που ανέφερε ότι η απόφαση θα προωθούνταν χτες για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν απέφυγε τις έμμεσες αντικομμουνιστικές επιθέσεις. Εκείνος, όμως, που πράγματι διέπρεψε στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, ήταν ο Θ. Πάγκαλος. Οπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, «αν ήμουν μαθητής στο σχολείο μπορεί να έπαιρνα κοκαΐνη από την απελπισία μου, βλέποντας ή ακούγοντας τους Κνίτες στο σχολείο μου»... Ομως, στα πλαίσια της παραπάνω «ευφυίας», προέβη και στην ακόλουθη «συμβουλή»: «Η συμβουλή που θα έδινα αυτή τη στιγμή - όπως είπε - θα ήταν να οργανώσουν οι μαθητές ένα ρωμαλέο σύστημα αντίδρασης στους κομμουνιστικούς εκβιασμούς και απειλές που δέχονται, γιατί - ισχυρίστηκε - αυτή τη στιγμή, αυτό που ζούμε είναι ένα πραξικόπημα του ΚΚΕ και των επαγγελματικών στελεχών που το συγκροτούν εναντίον της νομιμότητας και εναντίον του μέλλοντος της χώρας»!

Συνεπείς στο αντιΚΚΕ του «ραντεβού» με τα ΜΜΕ, ήταν, επίσης, οι κ. κ. Ανθόπουλος και Γιαννόπουλος. Ο μεν πρώτος υποστήριξε ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις οφείλονται σε «κίνηση κομματικού μηχανισμού» και πως «η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει αυτή τη φορά μέτρα». Οσο για τον δεύτερο, ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι «φανερά πίσω» από τους μαθητικούς αγώνες, αφού η κ. Παπαρήγα τις «υποστηρίζει ανοιχτά». Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο ...«αριστερός» κ.Τσοχατζόπουλος, που ισχυρίστηκε ότι, παρά τις ατέλειες, η κυβέρνηση προσφέρει στη νεολαία «μόρφωση, εκπαίδευση και κατάρτιση με τις ίδιες δυνατότητες για όλους»! Οποιος τώρα αντιδρά στις ...«ατέλειες» της μεταρρύθμισης, το κάνουν «για να χρησιμοποιήσουν τα προβλήματα της Παιδείας για να κάνει τα δικά του σχέδια»...

Κατόπιν όλων αυτών, είχε απόλυτο δίκιο ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, που, μιλώντας χτες στο «Ρ», περηφανευόνταν που «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοκάνει δήλωση υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης»!

Ο Κ. Στεφανόπουλος

Πλήρη κάλυψη στην αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Εγώ, είπε, δεν κρίνω ποτέ την ουσία των νόμων, κρίνω τη συνταγματικότητα». Κατ' αυτόν, δεν είναι αντισυνταγματικό το Ιδιώνυμο! Κρίνει, είπε, «αν υπάρχει «επείγον» και «απρόοπτο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση να ακούσει τους μαθητές!(2020-10-02 00:00:00.0)
«Ο αυταρχισμός δε θα περάσει»(2012-10-26 00:00:00.0)
Αντίσταση στην επιχείρηση εκφοβισμού(2002-11-27 00:00:00.0)
Στο «σκαμνί» δεκάδες μαθητές(2002-01-18 00:00:00.0)
Κατάργηση του ιδιώνυμου κατά των μαθητών(2000-05-20 00:00:00.0)
Ενταση της αδιαλλαξίας και του αυταρχισμού(1999-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ