Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στη «λογική του βούρδουλα»

Τη μεγάλη ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος υπέγραψε, το απόγευμα του Σαββάτου, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και της κυβέρνησης, για την πολιτική αυταρχισμού που επιβάλλει στους μαθητικούς αγώνες, επισήμανε η πολυμελής αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε χτες, στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Παράλληλα, δήλωσε τη στήριξη στους μαθητικούς αγώνες και ότι θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον διευθυντή της Προεδρίας - ο Πρόεδρος απουσιάζει - και του επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας, στο οποίο ζητάει την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, για την άμεση ανάκληση του κυβερνητικού αυταρχισμού. Το ΠΑΜΕ ζητάει την παρέμβαση του Προέδρου καθώς, όπως σημειώνει, «αναλογιζόμαστε τις άμεσες και μακροπρόθεσμες αρνητικότατες επιπτώσεις για τα παιδιά και την παιδεία αλλά και τις ανεξέλεγκτες αντανακλαστικές παρενέργειες που θα έχει στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών η κυβερνητική συμπεριφορά».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος επισήμανε, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεγάλη ευθύνη με την υπογραφή που έβαλε, σε βάρος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, με τη λογική του βούρδουλα, απέναντι σε παιδιά 16 και 17 χρόνων, να εφαρμόζει την πολιτική της. Η κυβέρνηση μπορεί να έχει οποιαδήποτε γνώμη για τις μορφές πάλης των μαθητών, αλλά δεν μπορεί με τους εισαγγελείς και τον αυταρχισμό σε βάρος των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας να επιβάλλει τη "σιωπή των αμνών"».

Ο Αντρέας Αβραμίδης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «η φασιστικής έμπνευσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι πρόκληση, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για το εργατικό κίνημα γιατί έρχεται σε συνέχεια του αυταρχισμού και της βίας που είχε επιδείξει και στη συγκέντρωση του Συντάγματος στις 19 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ