Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ξεσηκωμός απ' άκρη σ' άκρη

Με συγκεντρώσεις, πορείες, συνέχιση των καταλήψεων και άλλες μορφές αγώνα, είναι έτοιμο το μαθητικό κίνημα να απαντήσει στην επικίνδυνη κυβερνητική εκτροπή και στην ποινικοποίηση των αγώνων του, για να επιβληθεί το εκπαιδευτικό έκτρωμα των νόμων 2525 και 2640, αλλά και για να φιμωθεί η νεανική αμφισβήτηση.

Από Εύβοια μέχρι Φθιώτιδα και από Βοιωτία μέχρι Φωκίδα χτες, σήμερα και αύριο, πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις των μαθητών σε πολλά λύκεια για να ληφθούν αποφάσεις συμμετοχής στην παμμαθητική κινητοποίηση στις 8 Δεκέμβρη.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Χαλκίδας καλεί τους μαθητές σε προσυγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία και στη συνέχεια πορεία και συγκέντρωση στα φανάρια της Χαϊνά στις 11.30 π.μ. για να ακολουθήσει πορεία στη Νομαρχία.

Στη Φθιώτιδα, κάτω απ' την εισαγγελική παρέμβαση και απειλή στο 4ο Λύκειο Λαμίας, σταμάτησε η κατάληψη, ενώ σε άλλα 9 σχολεία (4 της Λαμίας και 5 στην ύπαιθρο) σταμάτησαν οι καταλήψεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη και θα πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις, ενόψει της παμμαθητικής κινητοποίησης στις 8 Δεκέμβρη.

Στη Φωκίδα, υπό κατάληψη βρισκόταν μέχρι χτες το πρωί το Λύκειο Γραβιάς, όπου παρενέβη εισαγγελέας. Σήμερα οι μαθητές πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης χτες η γενική συνέλευση σπουδαστών ΤΕΙ Αμφισσας αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης με αιτήματα την επίλυση του κτιριακού, σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές, προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ