Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Νίκησαν τους «βρικόλακες» της χούντας

Πάνω από 450 σχολεία σ' όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Ολοι αύριο συμμετέχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σ' όλες τις πόλεις

«Η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει τους μαθητές στο γύψο. Οι μαθητές απάντησαν μαζικά και ενωτικά στον φασισμό της κυβέρνησης», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες το απόγευμα, υπογραμμίζοντας ότι όλη η Ελλάδα θα είναι στους δρόμους αύριο Τετάρτη , στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί. Το «ραντεβού» στην Αθήνα είναι στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και στον Πειραιά στις 11.30 πμ στην πλατεία Κοραή. Ηδη, γύρω στα 450 σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ «τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι από σήμερα θα υπάρχει γενίκευση των καταλήψεων», τόνισαν οι μαθητές.

Στην Αθήνα, πάνω από 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, 19 στον Πειραιά, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις έχουν ως εξής: Θεσσαλονίκη 15, Λάρισα 6, Τρίκαλα όλα τα σχολεία (10), Καρδίτσα 3, Βόλος όλα τα σχολεία (15), Πτολεμαΐδα 5, Εδεσσα 2, Κομοτηνή 2, Ορεστιάδα όλα τα σχολεία, Σπάρτη όλα, Πάτρα όλα τα σχολεία (35), Γιάννενα 4, Ηγουμενίτσα 5, Κέρκυρα 7, Αγρίνιο 4, Αιτωλικό 1. Επίσης, στην Πρέβεζα, στη Λευκάδα, στη Φιλιππιάδα, στο Μεσολόγγι και στη Λιβαδειά είναι κλειστά όλα τα ΤΕΕ. Σε Αρτα 2, Ρόδο 8, Κόρινθο όλα τα σχολεία (11), Λήμνο 1, Χανιά 8, Λαμία όλα τα σχολεία (11), Χαλκίδα 6, Ζάκυνθο 6 και Πύργο 8.

«Η απάντηση στην κυβέρνηση - χωροφύλακα είναι ότι συνεχίζουμε με καταλήψεις παντού», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού και συνέχισαν: «Οταν μπαίνει ο εισαγγελέας στα σχολεία, οι μαθητές βγαίνουν στο δρόμο, κάνουν αποχές, μπλόκα, διαδηλώσεις και μετά μπαίνουν ξανά στα σχολεία. Οπου επιχειρούν να συλλάβουν συμμαθητές μας, πηγαίνουμε όλοι οι μαθητές του σχολείου, πολιορκούμε τα αστυνομικά τμήματα και ζητάμε να μας συλλάβουν όλο το σχολείο, αν χωράμε βέβαια πουθενά», ήταν η δυναμική, ζωντανή απάντηση των μαθητών, που απέδειξαν ότι «δε μασάνε», ότι σπάνε στην πράξη την κυβερνητική τρομοκρατία και ξέρουν να περιφρουρούν τον αγώνα τους.

Γιατί, όπως τόνισαν, «ο αγώνας μας πλέον γίνεται για την ίδια την τρομοκρατία και τις ελευθερίες μας». «Το ξέρουμε ότι τρέμουν, όχι μόνο τους μαθητές, αλλά τη λαϊκή αγανάκτηση», είπαν αναφερόμενοι στην κυβέρνηση, που «έστησε» τη φασιστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί έχουν με το μέρος τους τους επιχειρηματίες και τους φροντιστηριάρχες, εμείς έχουμε όλο το λαό». Εχοντας το δίκιο με το μέρος τους, ξεκαθάρισαν ότι «δε θα νικήσουν οι βρικόλακες της χούντας, ούτε ο δρακουμέλ Αρσένης. θα νικήσει η νεολαία, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, όλος ο λαός. Οι νόμοι της κυβέρνησης δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ