Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΚΡΑΒΑ
Δε μασάνε...

Τα προβλήματα είναι πολλά και υπαρκτά. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι μαθητές όλης της χώρας που βιώνουν αυτή την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή την πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή. Αυτό το ξέρουν καλά και οι μαθητές στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Χτες από νωρίς το πρωί οι μαθητές όλων των γυμνασίων και λυκείων που στεγάζονται εκεί βρέθηκαν από νωρίς στα σχολεία τους, για να πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν τη συνέχιση των αγώνων τους. Στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας υπό κατάληψη τελούν τα 1ο, 2ο, 21ο, 61ο Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ από τα μαθήματά τους απείχαν χτες και οι μαθητές του 40ού Γυμνασίου και Λυκείου. Μάλιστα, η διευθύντρια του 40ού απαγόρευσε στους μαθητές να πραγματοποιήσουν την ΓΣ, κάτι που οι μαθητές δεν επέτρεψαν να γίνει.

Σ΄ όλα τα σχολεία, στα «πηγαδάκια» κυριαρχούσε η συζήτηση για την εμπνευσμένη, από άλλες εποχές, πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Μας γυρίζουν έτσι σε άλλες εποχές. Θυμάμαι αυτά που μου έλεγε ο πατέρας μου, για τις συλλήψεις το ΄73. Ομως δε μας τρομοκρατούν», καταγγέλλει η Δώρα Μοντσενίγου, μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. «Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, να συλλάβουν όλο το σχολείο και μάλιστα να ετοιμάσουν γήπεδα να μας βάλουν μέσα», τόνισε. «Τι μας πέρασαν οι εισαγγελείς και θα μπουν μέσα στα σχολεία; Ας κυνηγήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους και όχι εμάς», μας λέει ο Βίκτωρας Κουβούνης, μαθητής της Α` τάξης του 22ου Λυκείου. «Ετσι όπως είμαστε ενωμένοι, δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτε. Πάντως αν είναι τόσο καλή η "μεταρρύθμιση" και αν τα σχολεία μας είναι τόσο καλά, γιατί ο υπουργός Παιδείας δε στέλνει τα παιδιά του εδώ και τα στέλνει σε ιδιωτικά σχολεία;», καταγγέλει ο Β. Κουβούνης.

«Τελικά αποδείχτηκε ότι αυτή η κυβέρνηση που έχουμε είναι μια κυβέρνηση αχρήστων», συμπληρώνει ο Σταμούλης Κορδάς, μαθητής στην Α` τάξη του 22ου Λυκείου για να συνεχίσει: «Τα βάλανε με 14χρονα και 15χρονα και όχι με τους κακοποιούς. Στείλανε τους ασφαλίτες και τον εισαγγελέα στα σχολεία. Είναι πολύ άδικο να τα βάλουν με το μαθητικό κίνημα. Ομως όλοι εμείς θα αποδείξουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, ότι συνεχίζουμε και αυτό θα το αποδειξουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στο αυριανό συλλαλητήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ