Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η τρομοκρατία δεν τους σταματά

Συνεχίζουν δυναμικά οι μαθητές

Ατρόμητοι και απτόητοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και οι μαθητές της Θεσσαλίας, απαντώντας με τη δημοκρατία του αγώνα και της διεκδίκησης στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Οι προχτεσινές συλλήψεις μαθητών στο Βόλο, συνδικαλιστή στα Τρίκαλα, αλλά και η εφαρμογή προβοκατόρικου-ασφαλίτικου σχεδίου στην Καρδίτσα ξεσήκωσαν τις έντονες αντιδράσεις των γονιών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που εκφράζουν τη συμπαράσταση και την ενεργό συμπαράταξή τους στο δίκαιο αγώνα των μαθητών. Χτες, έγινε μια ακόμα σύλληψη μαθητή στα Τρίκαλα, ενώ πολλά σχολεία στους νομούς της Θεσσαλίας έμειναν κλειστά και οι μαθητές πραγματοποίησαν πορείες και έστησαν «μπλόκα» στους δρόμους των πόλεων.

Στα Τρίκαλα

Πάνω από 1.000 μαθητές απ' όλα τα σχολεία των Τρικάλων πραγματοποίησαν χτες πορεία μέσα στην πόλη, καταδικάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό και δηλώνοντας ότι το αγωνιστικό του φρόνημα παραμένει ακλόνητο και ισχυρό. Η πορεία των μαθητών σταμάτησε έξω από τη νομαρχία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν ένα μαθητή. Απαντώντας άμεσα στη νέα πράξη τρομοκρατίας, οι μαθητές κατευθύνθηκαν με πορεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων απαιτώντας την απελευθέρωση του συμμαθητή τους, όπως και έγινε αργότερα.

Στη Λάρισα

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι μαθητές της Λάρισας, όπου κλειστά παραμένουν το 1ο, 4ο, 7ο Ενιαίο Λύκειο, το 1ο ΤΕΕ και το 4ο Γυμνάσιο, οι μαθητές του οποίου έστησαν χτες «μπλόκο» στο δρόμο έξω από το σχολείο. Την ίδια ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελείς εκτελώντας τις κυβερνητικές εντολές εισέβαλλαν στο 1ο και στο 7ο Ενιαίο Λύκειο, απειλώντας με συλλήψεις τους μαθητές.

Στην Καρδίτσα

Τις κινητοποιήσεις τους, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, συνεχίζουν οι μαθητές της Καρδίτσας, όπου κλειστά παραμένουν το 2ο, 5ο, 4ο Ενιαίο Λύκειο, το ΤΕΕ, ενώ χτες, για ακόμα μία φορά, πραγματοποίησαν πορείες και προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος, σε δήλωσή του σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των αγωνιζόμενων μαθητών, τονίζει: «Βιώνουμε μια πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας του μαθητικού κινήματος. Η κυβέρνηση αγνοώντας τις καταστρεπτικές συνέπειες της πολιτικής της στο χώρο της παιδείας, προκαλώντας με τις επιλογές της κάθε δημοκρατική συνείδηση, στέλνει στα σχολεία τις δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να συνετίσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές με τη μέθοδο του βούρδουλα. Ο καθένας μας έχει την άποψή του για το περιεχόμενο των νόμων Αρσένη. Δύο χρόνια τώρα το κίνημα της παιδείας τον καταγγέλλει. Εξάλλου, νιώσαμε και νιώθουμε όλοι τις συνέπειές τους. Πέρα απ' αυτό όμως δεν μπορούμε να μην εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει αυτούς τους νόμους. Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που θυμίζει άλλες εποχές. Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών. Εκτιμάμε πως ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Συμπαραστεκόμαστε με όλους τους φορείς της παιδείας και γενικότερα με το λαϊκό κίνημα, που παλεύει για το σταμάτημα της ποινικοποίησης του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ