Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταδικάζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Να αποσύρει ως «απαράδεκτη» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καλεί την κυβέρνηση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, με σχετικό ψήφισμά του.

Το θέμα έφερε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», καταθέτοντας πρόταση ψηφίσματος, στο οποίο σημειώνεται: «Η κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιδιώκει να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των μαθητών, που γίνονται για την αντιμετώπιση σοβαρότατων προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας. Πιστεύουμε πως δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο οι μαθητικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις και συνεπώς θεωρούμε απαράδεκτη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητάμε ως Νομαρχιακό Συμβούλιο την απόσυρσή της».

Ακολούθησε συζήτηση, όπου εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για το ζήτημα των καταλήψεων, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των νομαρχιακών συμβούλων καταδίκασε την κυβερνητική πράξη. Ο σύμβουλος της ΝΑΣ, Θεοχάρης Παπαμάργαρης, σημείωσε στην παρέμβασή του: «Χωρίς να υπεισέλθουμε στο τεράστιο ζήτημα των προβλημάτων που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας και στο αν είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις απέναντι στην εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης, πιστεύουμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αντιβαίνει τις αρχές του Συντάγματος». Συνεχίζοντας ο σύμβουλος της ΝΑΣ υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υπάρχει στο "οπλοστάσιο" της κυβερνητικής πολιτικής ένα μέτρο που κάνει νόμο την πολιτική βούληση της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη συγκυρία - παρακάμπτοντας το νομοθετικό ρόλο της Βουλής - και που ταυτόχρονα εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση της γνώμης των μαθητών και τους διδάσκει κατά τον πιο κυνικό τρόπο τη στάση της υποταγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ