Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθήματα αξιοπρέπειας και αγώνα από τους μαθητές

Απαντάνε στον αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο, με συντονισμό, ενότητα και πολύμορφη δράση. Αύριο η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονιστικών και στις 16 Δεκέμβρη το παμμαθητικό συλλαλητήριο

Οι μαθητές το αποδεικνύουν καθημερινά, δίνοντας μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας σε όλο το λαό. Στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και τις φασιστικές της μεθοδεύσεις, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα καθημερινά πογκρόμ εναντίον τους, απαντάνε ενωμένοι, αποφασισμένοι, με πολύμορφη και πρωτότυπη δράση, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις που συντείνουν σε ένα και μοναδικό στόχο. Να μην περάσει στη ζωή, όχι μόνο τη δική τους, αλλά και των επόμενων γενιών, η αντιεκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», που τους κόβει το μέλλον, τη ζωή και τα όνειρα.

Καθημερινά, φουντώνει το κίνημά τους με ιδιαίτερη δυναμική στην επαρχία και τα κινητοποιημένα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα 500 σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, αύριο Κυριακή, πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα και προετοιμάζεται εντατικά η πανεκπαιδευτική, πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκέμβρη.

Οι μαθητές δεν είναι «θύματα», όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και τα φερέφωνά τους. Ξέρουν τι ζητάνε. Ξέρουν τι τους στερούν, το βιώνουν στα Λύκεια και στα ΤΕΕ, γι' αυτό δε λυγίζουν ...«ούτε με τανκς», όπως συμβολικά βροντοφώναξαν χθες οι μαθητές του Περιστερίου. Οι συλλήψεις με το σωρό, όπως αυτές που έγιναν στη Ρόδο, οι απόπειρες να σπάσουν τις καταλήψεις στην Καλαμάτα, οι απειλές από «εκσυγχρονιστές» διευθυντές και καθηγητές δεν τους πτοούν. Τους ατσαλώνουν και βρίσκουν την αμέριστη συμπαράσταση των πιο πλατιών κοινωνικών μαζικών φορέων, των καθηγητών τους, που απαντάνε στην προσπάθεια του πειθαναγκασμού τους με την απειλή του «πειθαρχικού», με στάσεις εργασίας όταν θα γίνονται εισαγγελικές παρεμβάσεις και συμμετοχή στο νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Εχουν στο πλάι τους τους εργαζόμενους γονιούς τους.

Ετσι, αφήνουν το υπουργείο και τους παρατρεχάμενούς του στην απομόνωσή ή τουλάχιστον στη συνδιαλλαγή με το «ακομμάτιστο» ΕΣΥΝ, εν μέσω κινητοποιήσεων, να εξαγγέλλει και νομοσχέδιο «για τη βοήθεια των οργανώσεων νεολαίας και την αντιπροσώπευσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ