Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παιδεία ... «κλειστών οριζόντων»

Αιφνιδιαστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για όσους αποφοίτησαν απο το Λύκειο μέχρι το 1999

Κλειστό βρίσκουν το δρόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όσοι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου δε συμμετείχαν στις γενικές εξετάσεις κατά την αποφοίτησή τους και επιθυμούν τώρα να πάρουν μέρος. Ως προϋπόθεση πλέον τίθεται η εξέτασή τους σε όλα τα μαθήματα της Γ` τάξης του «ενιαίου» λυκείου, τα οποία ουδέποτε έχουν διδαχθεί.

Αιφνιδιαστικά, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στις γενικές εξετάσεις των ετών 2000 και 2001 έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι αποφοίτησαν από το λύκειο μέχρι το 1999 και εφόσον συμμετείχαν μέχρι και το έτος αυτό τουλάχιστον μία φορά στις Γενικές. Σε έγγραφο του τμήματος εισιτηρίων εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 1999 αναφέρεται ότι «για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πρέπει να διαγωνιστούν μαζί με τους μαθητές της Γ` Λυκείου τον προσεχή Ιούνιο, σε όλα τα μαθήματα, στα οποία θα διαγωνιστούν σε εθνικό επίπεδο οι μαθητές της Γ` τάξης του Ενιαίου Λυκείου».

Η ρύθμιση αυτή φέρνει προ τετελεσμένων τους νέους εκείνους που για διάφορους λόγους δεν έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, κατά την αποφοίτησή τους από το λύκειο και τους κλείνει ουσιαστικά το δρόμο της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντάς τους ως μόνη διέξοδο το να κάνουν φροντιστήριο σε 12 μαθήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ