Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε κυβερνητική γραμμή το... ακομμάτιστο ΕΣΥΝ

Πέρασε στα... ψιλά των εφημερίδων. Ισως να μην άξιζε ούτε και για εκεί, αν δεν είχε σχέση με το νέο μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν τα μαθητικά νιάτα της χώρας μας.

Ηνέα επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, που πλέον «πήρε μπάλα» και τους καθηγητές που δε δέχονται να παίξουν το ρόλο του καταδότη - ασφαλίτη απέναντι στους μαθητές τους, απειλώντας τους με απόλυση (!), έγινε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Παιδείας με το λεγόμενο ΕΣΥΝ.

Οσυνήθως λαλίστατος, πρόεδρος του «ακομμάτιστου -ανεξάρτητου» ΕΣΥΝ, στέλεχος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, δεν είδε ούτε τους εισαγγελείς, ούτε τους ασφαλίτες στα σχολεία, ούτε την φασιστικής έμπνευσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησής του και τις βίαιες συλλήψεις.

Είδε όμως και ενοχλήθηκε από τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα. «Τυφλά μέτωπα» οι κινητοποιήσεις, «κλειστά σχολεία» οι καταλήψεις. Το μήνυμα σαφές: παιδιά μπορείτε να αγκομαχάτε, να κάνετε διάλογο (προφανώς με τα ΜΑΤ που έχει στείλει ως συνομιλητές η κυβέρνηση), προς θεού, όμως, μην αγωνίζεστε, μην παλεύετε, τα «κεφάλια μέσα».

Δεν αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση θέλει να θεσμοθετήσει τους γραβατωμένους εκκολαπτόμενους «Μαυρογιαλούρους» του ΕΣΥΝ, σαν «συμβούλους και κοινωνικούς εταίρους» της πολιτείας για θέματα νεολαίας.

Σαφώς όμως μπαίνει ένα ερώτημα για τις οργανώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα για τη Νεολαία ΔΗΚΚΙ και τη Νεολαία ΣΥΝ, που συμμετέχουν και στηρίζουν το ΕΣΥΝ και επέλεξαν τη «σιγήν ιχθύος»...

Ησιωπή, λέγεται, είναι ορισμένες φορές χρυσός. Ιδιαίτερα τώρα που με το νομοσχέδιο που κυοφορείται για τη νεολαία προβλέπονται «μητρώα οργανώσεων», «διευκολύνσεις για τη συμμετοχή σε δραστηριότητες» και «χρηματοδότηση» για τις «οργανώσεις νέων».


Νίκος ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ
μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ