Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσανατολίζουν στην εκτόνωση

Στην ίδια πορεία, αποπροσανατολισμού του σπουδαστικού κινήματος, από τα πραγματικά προβλήματα των σπουδαστών, συνεχίζουν τη δράση τους οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ θεσσαλονίκης και πιο ειδικά στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, όπου εδώ και τρία χρόνια, με κάθε τρόπο, αποτρέπουν την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.

Την πρώτη ευθύνη για τη μη λειτουργία των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Συλλόγου Φοιτητών, φέρουν αποκλειστικά οι ΔΑΠ - ΠΑΣΠ που προσανατολίζουν την «εκτόνωση» της αγανάκτησης των σπουδαστών, μέσα από συντεχνιακούς αγώνες, οι οποίοι αποφασίζονται από διαπαραταξιακά συμβούλια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές διαθέσεις της πλειοψηφίας των σπουδαστών. «ΔΑΠ - ΠΑΣΠ προσπαθούν να ποδηγετήσουν τους σπουδαστές, φοβούμενοι τις αντιδράσεις τους για την πλήρη εναρμόνισή τους με την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης. Ματαιώνουν Γενικές Συνελεύσεις, λέγοντας ψέματα στους σπουδαστές και απειλώντας, με ουραγούς στην επιχείρηση τρομοκράτησης ακόμη και εκπαιδευτικούς», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ ΣΔΟ - ΤΕΙΘ.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ματαίωση της τελευταίας προσπάθειας πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης που καλέστηκε μετά από συγκέντρωση υπογραφών από τους ίδιους τους Σπουδαστές. Συνδικαλιστές της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ περιδιάβαιναν τους χώρους του ΤΕΙ και «ενημέρωναν» τους σπουδαστές πως πρόκειται για συνέλευση της ΠΚΣ και της ΚΝΕ, στην οποία αν παρευρεθούν θα στιγματιστούν. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και ο καθηγητής του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας κ.Σαμιώτης, ο οποίος επιτέθηκε με σπρωξιές και απειλές, σε μέλη της ΠΚΣ, την ώρα που ανακοίνωναν τα θέματα της ΓΣ στο τμήμα που διεξάγονταν το μάθημά του.

«Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας θα συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για ισχυροποίηση του Συλλόγου και προσανατολισμό του στα ουσιαστικά προβλήματα και στην αγωνιστική διέξοδο από αυτά», σημειώνει η ΠΚΣ ΣΔΟ ΤΕΙΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ