Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν αγωνιστικά και συντονισμένα

Απαντάνε  στην τρομοκρατία  και δίνουν το νέο τους αγωνιστικό ραντεβού στις 14 Γενάρη

Το σκηνικό, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν στα σχολεία για να σπάσουν τις καταλήψεις, συνεχίστηκε και χθες, με τους μαθητές να στέκονται ακλόνητοι στον αγωνιστικό δρόμο που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν, αντιμέτωποι με την αντιδραστική αντιεκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», που τους διώχνει από το σχολείο. Το νέο αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί για το νέο έτος, στις 14 Γενάρη, και το διάστημα αυτό θα αξιοποιηθεί από τους αγωνιζόμενους μαθητές για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα.

Ετσι, χτες, στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Αιγάλεω (πρώην Πολυκλαδικό), οκτώ αστυνομικοί, με επικεφαλής τον διοικητή ο οποίος φορούσε πολιτικά, έσπασαν με ψαλίδα την αλυσίδα και μπήκαν στο σχολείο. Ο διοικητής, σύμφωνα με παρευρισκόμενους στο χώρο του σχολείου, απείλησε τους μαθητές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να πιάσουν μερικούς «μπας και βάλετε μυαλό». Φέρεται να είπε επίσης, δείχνοντας την πόρτα του σχολείου, ότι η πόρτα αυτή πρέπει να είναι ανοιχτή γιατί την επόμενη φορά που θα κλείσει θα πάει τους μαθητές στο Αυτόφωρο.

Στις αντιδράσεις παρευρισκόμενων γονιών, που έλεγαν ότι αυτή η όξυνση δε βοηθά, αλλά, αντίθετα, χειροτερεύει τα πράγματα, ο διοικητής τους απάντησε ότι έχει εντολή να εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης. Μιλώντας στο «Ρ», ο Ιορδ. Ναζεντιάδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, τόνισε ότι «ο αυταρχισμός και η βία που σήμερα στρέφεται κατά των μαθητών, αύριο θα στραφεί κατά των εργαζομένων, που διεκδικούν, μεθαύριο ενάντια σε οποιονδήποτε αντιστέκεται. Γι' αυτό άμεσα χρειάζεται συστράτευση εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων στο πλευρό των παιδιών μας. Να παλέψουμε για να σταματήσει ο αυταρχικός, αντιλαϊκός, αντιεκπαιδευτικός κατήφορος της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν», τόνισε.


Στην Γκράβα κατά τη διάρκεια των, «καθιερωμένων» και καθημερινών, «ντου» της αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημά της, χτες το πρωί ασφαλίτες, οι οποίοι κατέφτασαν με αυτοκίνητο της ασφάλειας, «επισκέφτηκαν» το 21ο και 61ο ΕΛ. Οι ασφαλίτες «επιδόθηκαν», για άλλη μια φορά, σε ρόλο ανακριτή, ενώ δεν ...παρέλειψαν να απειλήσουν, όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και τους καθηγητές των δύο σχολείων να σπάσουν την κατάληψη και να μπουν στις τάξεις για μάθημα.

Στο 4ο Λύκειο Μενιδίου που τελεί υπό κατάληψη, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών, έκανε χθες την εμφάνισή του ο εισαγγελέας, που συνεπικουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις παρενέβη και «έσπασε» την κατάληψη. Οι μαθητές, όμως, έδωσαν την αγωνιστική τους απάντηση, καθώς το απόγευμα ξανακατέλαβαν το σχολείο τους. Πραγματοποίησαν, επίσης, πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία, όπου ένας «αγανακτισμένος οδηγός» έβγαλε ένα μαχαίρι, προτάσσοντάς το στους αγωνιζόμενους μαθητές. Εκείνοι τον απομόνωσαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Συμπαραστεκόμενη στους αγωνιζόμενους μαθητές και διαμαρτυρόμενη για τα έντονα προβλήματα των σχολείων της περιοχής, η Ενωση Γονέων Μενιδίου πήρε απόφαση να κλείσει τη Δευτέρα όλα τα σχολεία και να πραγματοποιήσει στις 5.30 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Καράβου.

Επίσης σχολεία της Φιλαδέλφειας προχώρησαν χθες σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος της Ρενό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών (2011-09-29 00:00:00.0)
Επιστράτευση διευθυντών και χυδαίες βρισιές σε μαθητές (1999-12-16 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δεν τους σταματά (1999-12-11 00:00:00.0)
«Ποτάμια» μαθητών σε όλες τις πόλεις (1999-12-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με καταλήψεις και πορείες (1999-12-07 00:00:00.0)
"Δε θα γονατίσουν το μαθητικό κίνημα" (1999-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ