Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Ποτάμια» μαθητών σε όλες τις πόλεις

Με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, απαντούν και οι μαθητές της Θεσσαλίας στην ένταση της κυβερνητικής τρομοκρατίας. Στους τέσσερις νομούς της περιοχής τελούν υπό κατάληψη πάνω από 30 σχολεία, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά συντριπτική πλειοψηφία στις γενικές συνελεύσεις, ενώ σήμερα θα γίνουν μαθητικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που εισβάλλουν καθημερινά στα σχολεία, εκτοξεύοντας την απειλή των συλλήψεων, βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργή και το ακλόνητο αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών.

Στους δρόμους θα «ξεχυθούν» σήμερα οι μαθητές της Λάρισας, οι οποίοι στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο παλαιό κτηνιατρείο και στη συνέχεια, με πορεία, θα καταλήξουν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης. Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό είναι τα: 1ο ΤΕΕ, 1ο, 4ο, 12ο Ενιαία Λύκεια Λάρισας, το 1ο και 2ο Λύκειο Φαρσάλων και το γυμνάσιο Αμπελώνα, ύστερα και από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις γενικές συνελεύσεις.

Οι εισαγγελείς, συνοδευόμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής, έπιασαν και χτες δουλιά στα σχολεία, που τελούν υπό κατάληψη στο νομό, απειλώντας τους μαθητές με συλλήψεις εάν δε σταματούσαν τις καταλήψεις. Ωστόσο, οι μαθητές για μια ακόμα φορά εξέφρασαν δυναμικά τη διαμαρτυρία τους στην κυβερνητική επιχείρηση αυταρχισμού. Μάλιστα οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ έστησαν «μπλόκο» στο δρόμο έξω από το σχολείο, ενώ οι μαθητές του 12ου Ενιαίου Λυκείου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Στη Μαγνησία

Υπό κατάληψη τελούν και τα 15 σχολεία (ΤΕΕ και Ενιαία Λύκεια) του Βόλου. Παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς εισέβαλαν χτες σε όλα τα σχολεία, οι μαθητές αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σήμερα, στο Βόλο, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα καταλήξει στη νομαρχία.

Στα Τρίκαλα

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία και οι μαθητές των Τρικάλων συνεχίζοντας τον αγώνα τους εναντίον της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Στη συνέχεια, με πορεία θα κατευθυνθούν στη νομαρχία, για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στο Νομό Τρικάλων κλειστά είναι τα: 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο Ενιαίο Λύκειο, το ΤΕΕ Τρικάλων καθώς και το ΤΕΕ Φαρκαδώνας, όπου κι εκεί οι μαθητές κατά τις χτεσινές γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ότι δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές των εισαγγελέων και των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην Καρδίτσα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής δηλώνουν και οι μαθητές της Καρδίτσας, οι οποίοι σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό είναι τα: 2ο, 4ο, 5ο Ενιαία Λύκεια, το απογευματινό ΤΕΕ, το νυχτερινό Λύκειο, ενώ οι μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου απέχουν από τα μαθήματά τους. Η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης απέτυχε και στην Καρδίτσα, καθώς και χτες, η παρουσία εισαγγελέων στα σχολεία, που τελούν υπό κατάληψη δεν πτόησε τους αγωνιζόμενους μαθητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικές κινητοποιήσεις (2002-11-09 00:00:00.0)
Καταλήψεις σε σχολεία της χώρας (2000-12-08 00:00:00.0)
Στους δρόμους η Θεσσαλία (1999-12-16 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δεν τους σταματά (1999-12-11 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα (1999-12-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με καταλήψεις και πορείες (1999-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ