Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Στο δρόμο θα σπάσει η τρομοκρατία

Συλλαλητήρια σήμερα σ' όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση στις 11πμ στα Προπύλαια. Στον Πειραιά στις 11πμ στην πλατεία Κοραή. Στη Θεσσαλονίκη στις 12μ στο άγαλμα Βενιζέλου

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουν και σήμερα το «παρών» οι μαθητές
Μαζικά, αγωνιστικά δίνουν και σήμερα το «παρών» οι μαθητές
Η νεανική οργή και αμφισβήτηση φουντώνει. Η τρομοκρατία θα σπάσει στο γνώριμο δρόμο του αγώνα. Σήμερα, απ' άκρη σ' άκρη σ΄όλη τη χώρα οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, θα ενώσουν τις φωνές τους, θα στείλουν μήνυμα αντίστασης στις επιλογές του αστυνομοκρατούμενου κράτους, του κράτους - χωροφύλακα. Θα κάνουν ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι τα όνειρά τους δε συμβαδίζουν με τα σχέδια διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που προωθούνται με την εφαρμογή των νόμων - λαιμητόμων για την εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση».

Στο «πόδι» λοιπόν σήμερα πάνω από 50 πόλεις σ΄ όλη τη χώρα, όπου θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Στην Αθήνα το «ραντεβού» των μαθητών είναι στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Στον Πειραιά οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Στις υπόλοιπες πόλεις θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στις κατά τόπους νομαρχίες.

Μαζί με τους μαθητές θα συμμετάσχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Για το λόγο αυτό έχουν κηρύξει τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας.

Φοιτητές - σπουδαστές

Στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων: Οικονομικό, Νομικό, Πάντειο, Τμήμα Εκπαιδευτικών Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, Φιλοσοφική, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Μαθηματικό, Φυσικό. Επίσης, θα συμμετάσχουν και οι σπουδαστικοί σύλλογοι της ΣΔΟ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ Αθήνας, ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΕΥΠ Αθήνας, ΣΔΟ Αμφισσας, ΣΤΕΓ Μεσολογγίου, ΣΔΟ Πρέβεζας, ΑΣΗ Θεσσαλονίκης, ΣΤΕΓ Φλώρινας, Τμήμα Η/Υ Συστημάτων (ΣΤΕΦ Πειραιά), Τμήμα Ηλεκτρολογίας (ΣΤΕΦ Πειραιά), Τμήμα ΠΔΕ (ΣΤΕΦ Πειραιά).

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ και πώς αυτές καταλαβαίνουν τους σπουδαστικούς συλλόγους, αφού ενώ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ το περασμένο Σάββατο το πρωί, οι δύο αυτές παρατάξεις όχι μόνο το σαμποτάρισαν αλλά συνεδρίασαν μόνοι τους το απόγευμα της ίδιας μέρας, παίρνοντας αποφάσεις που βάζουν σε γύψο τους αγώνες. «Ολοι να απαντήσουμε μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο. Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα απόφασης και αγώνα, βάζοντας στο περιθώριο τις ξεπουλημένες παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ».

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Σ ύλλογος Φοιτητών Οικονομικού καταδικάζει την αυταρχικότητα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στο να τσακιστεί η μαθητική αγανάκτηση και οργή καθώς και να φιμωθεί η νεανική αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα επιδιώκεται με την αστυνομοκρατία να επιβληθεί το εκπαιδευτικό έκτρωμα που έχουν δημιουργήσει.

Απαιτούν και διεκδικούν

Οι μαθητές απαιτούν να καταργηθούν οι νόμοι - λαιμητόμοι 2525 και 2640, να ανοίξουν τώρα όλα τα σχολεία, να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν άμεσα όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς. Οχι στις πανελλήνιες εξετάσεις - σφαγή του Αρσένη στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Αποσύνδεση του λυκείου από τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αμεση κάλυψη όλων των σχολείων με βιβλία - καθηγητές - αίθουσες - εργαστήρια. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Οχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και στον αυταρχισμό. Οχι στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Κατάργηση των ΤΕΕ. Επιστροφή των μαθητών στο λύκειο.

Επίσης, διεκδικούν ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, δημόσιο δωρεάν για όλους, να δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια στη ζωή, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία. Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης - όχι στο εμπόριο της γνώσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ