Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΜΕ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Πήγαν, είδαν και απήλθαν»!

«Πήγαν, είδαν και απήλθαν»! Πρόκειται για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο. Ο υπουργός άκουσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Παιδείας, αλλά στο θέμα της «ταμπακέρας» ήταν ανυποχώρητος.

Ο Ε. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε ανένδοτος στο θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα στους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Αν και η διοίκηση της ΟΛΜΕ ζήτησε έντονα την άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι αποτελεί νόμο του κράτους και στο θέμα αυτό δε δέχεται καμιά συζήτηση. Μάλιστα, για να γίνει πιο «πειστικός» επιστράτευσε τόμους νομικών βιβλίων και ανέλυσε το περιεχόμενό τους... ως δάσκαλος στα παρευρισκόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απέφυγε να υπενθυμίσει μπροστά στις κάμερες, την αντικομμουνιστική του διάθεση, λέγοντας διάφορες γελοιότητες. Με άλλες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, υπεραμύνθηκε της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για θέσπιση «ιδιώνυμου», αλλά για τροποποίηση της ήδη ισχύουσας νομοθεσίας για την κατάληψη δημοσίων χώρων!

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «αγράμματους», όσους ισχυρίζονται το αντίθετο. Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν ανάγκη ν' αλλάξει η νομοθεσία, γιατί οι διευθυντές των σχολείων που ήταν υποχρεωμένοι να καλούν την αστυνομία για να ελευθερώσουν τους κατειλημμένους χώρους, δεν το έπρατταν και άφησε να εννοηθεί ότι οι διευθυντές των σχολείων υπέπεπταν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο σημείο αυτό παρενέβη εκπρόσωπος από την ΟΛΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι στην ουσία έχουμε ποινικοποίηση των μαθητικών διεκδικήσεων και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα που βάζουν οι μαθητές με τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ