Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
Δε διδάσκουμε σε σχολεία με εισαγγελείς και αστυνομία

Τη νέα αντιδημοκρατική επίθεση της κυβέρνησης, σε βάρος των δημοκρατικών και με αγώνες καταχτημένων δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, με ανακοίνωσή της. «Η κυβέρνηση που λειτουργώντας στη λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", επιχειρεί να βάλει στο γύψο το μαθητικό κίνημα, με την επιμονή της στον επικίνδυνο δρόμο του αυταρχισμού και των αντιδημοκρατικών εκτροπών, στρέφεται κατά του συνόλου του λαού μας».

Η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι ο αγώνας για την καθιέρωση του ενιαίου 12χρόνου υποχρεωτικού σχολείου για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις είναι δίκαιος. «Κανένας αυταρχισμός, κανενός είδους πολιτικός "κουτσαβακισμός", με τις πλάτες των δυνάμεων καταστολής, δεν είναι σε θέση να κλείσει το δρόμο προς το μέλλον, τον οποίο φωτίζουν με τους αγώνες και την ωριμότητά τους οι αγωνιζόμενοι μαθητές», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ.

«Η προσπάθεια να επιβληθεί ο στρατιωτικός νόμος στα σχολεία, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, να αντικατασταθούν οι διευθυντές των σχολείων από τους εισαγγελείς και οι εκπαιδευτικοί από την αστυνομία, πρέπει να βρει αντιμέτωπους το σύνολο των εκπαιδευτικών, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού».

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καλεί τα μέλη της να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μαθητές, να απαντήσουν αποφασιστικά στην επιχείρηση τρομοκρατίας και αυταρχισμού και καταλήγει: «Κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη φασιστικής έμπνευσης ?Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου?. Κανένα σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με καθεστώς στρατιωτικού νόμου και κανένας εκπαιδευτικός που σέβεται το λειτούργημα και την αποστολή του δεν πρόκειται να δεχτεί να διδάξει σε σχολεία κατειλημμένα από τους εισαγγελείς και την αστυνομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ