Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΕΔΥΕ
Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους μαθητές

Τους αγωνιζόμενους μαθητές που αψηφούν την πρωτοφανή κρατική τρομοκρατία της κυβέρνησης, χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους οι φιλειρηνιστές της χώρας, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Οι φίλοι της ειρήνης τονίζουν ότι σήμερα οι μαθητές παλεύουν κατά της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και καλούν τις Επιτροπές Ειρήνης να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που όλο και περισσότερο επιχειρεί να διαμορφώσει μια χώρα «νεκροταφείο» που θα αποδέχεται μοιραία και άβουλα τις αντιλαϊκές πολιτικές της Νέας Τάξης που εκδηλώνονται σε όλους τους τομείς.

Τα μέλη της ΕΕΔΥΕ, μεταφέροντας και τη δική τους εμπειρία, υπογραμμίζουν ότι το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα έχει δοκιμάσει το τελευταίο διάστημα τη «δημοκρατική» αντίληψη της κυβέρνησης με επανειλημμένες επιθέσεις των ΜΑΤ σε διαδηλώσεις, με τη χρησιμοποίηση του χουντικού νόμου απαγόρευσης διαδηλώσεων. Η φασιστικού τύπου, συνεχίζουν, έμπνευση θέσπισης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, γυρίζει τον τόπο σε μαύρες εποχές. Η αστυνομοκρατία, οι συλλήψεις γονέων, η απειλή για φακέλωμα παιδιών 15,16 και 17 χρόνων, διαμορφώνουν κλίμα εκτροπής και περιορισμού των, με πολλούς αγώνες, κεκτημένων δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Αν η κυβέρνηση, επισημαίνουν οι φίλοι της ειρήνης, προσπαθεί να κατασκευάσει υποκινητές και ενόχους, ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, γνωρίζουν πολύ καλά, πως η απάνθρωπη πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους τομείς είναι ο υποκινητής και ο «ένοχος» των κινητοποιήσεων. Αν η κυβέρνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, κι όλοι οι θιασώτες, έχουν την εντύπωση πως με την τρομοκρατία και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θα κάμψουν το λαό και τη νεολαία, είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι.

Οι μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες, καταλήγουν οι φιλειρηνιστές, οι αγώνες κατά της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης, θα δυναμώσουν. Αυτοί είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και γι' αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό, τις μαζικές οργανώσεις να συμπαραταχτούν με τη μαθητική νεολαία που δίνει μαθήματα αγωνιστικής και αξιοπρεπούς στάσης, αρνούμενη να υποταχθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ